Μην Χάσετε

shadow

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και ο αρχηγός των στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών περιλαμβάνονται στον νέο κατάλογο των 15 ρώσων αξιωματούχων κατά των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στον κατάλογο που ανακοινώθηκε επισήμως από την ΕΕ περιλαμβάνονται πρόσωπα που θεωρούνται “υπεύθυνα για πράξεις που θέτουν σε αμφισβήτηση ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας”. Ανάμεσά τους και ηγετικές φυσιογνωμίες των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι κυρώσεις της ΕΕ μεταφράζονται σε επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.

Ανάμεσα στους 15 αξιωματούχους περιλαμβάνεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος θεωρείται “υπεύθυνος για την μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία και την απουσία αποκλιμάκωσης”.

Οι δυτικές χώρες θεωρούν ότι η ρωσική δύναμη που έχει αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων αριθμεί 40.000 στρατιώτες.

Ο Ιγκορ Σεργκούν, διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Πληροφοριών του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (GRU) θεωρείται από την ΕΕ “υπεύθυνος για τις ενέργειες των πρακτόρων της GRU στην ανατολική Ουκρανία”.

Χρήσιμα links

Δύο αντιπρόεδροι της Δούμα, ο Σεργκέι Νεβέροφ και η Λουντμίλα Σβετσόβα, περιλαμβάνονται επίσης στον νέο κατάλογο που προστίθεται στα 33 πρόσωπα κατά των οποίων είχε επιβληθεί η προηγούμενη δέσμη ευρωπαϊκών κυρώσεων, ανάμεσά τους και πολλά άτομα του στενού περιβάλλοντος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιβάλλει επίσης κυρώσεις κατά ηγετών του φιλορωσικού αυτονομιστικού κινήματος στην ανατολική Ουκρανία, όπως ο Βαλέρι Μπολότοφ, ο Γκέρμαν Προκόπιφ και ο Αντριι Πούργκιν, ο οποίος παρουσιάζεται ως “ηγέτης της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ” και “συντόνισε τις ενέργειες των ‘ρώσων τουριστών’ στην πολη αυτή.

Στον κατάλογο της ΕΕ περιλαμβάνονται επίσης Ρώσοι οι οποίοι ενεπλάκησαν στην προσάρτηση της Κριμαίας, όπως ο Ντμίτρι Κόζακ, “υπεύθυνος της εποπτείας της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσία”, ο Ολεγκ Σαβέλιεφ, “υπουργός Κριμαϊκών Υποθέσεων” και ο Σεργκέι Μενιάιλο, “προσωρινός κυβερνήτης της Σεβαστούπολης“.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, ο κατάλογος που πλέον περιλαμβάνει 48 ονόματα, μπορεί να συνεχίσει να επεκτείνεται τις προσεχείς εβδομάδες , εάν η κρίση κλιμακωθεί.

hellas-now.com

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>