Μην Χάσετε

shadow

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γιβασκίλα παρουσίασαν στο κοινό μια τεχνολογία που μας επιτρέπει να μετακινήσουμε αντικείμενα στην οθόνη μόνο η δύναμη της σκέψης. Αυτό αναφέρθηκε από στο τηλεοπτικό κανάλι “YLE”.

“Στον εγκέφαλο, οι νευρώνες εκπέμπουν ηλεκτρικά ερεθίσματα στεγαζόμενα στο ανθρώπινο κεφάλι κι ένας ειδικός αισθητήρας συλλέγει αυτές τις παρορμήσεις”. Είπε ο επιστήμονας Jarno Mikkonen από το Πανεπιστήμιο του Jyväskylä. “Μετά από αυτό”, είπε, “ο υπολογιστής προσπαθεί να εντοπίσει ακριβώς που έλαβε το σήμα και στη συνέχεια να καθορίσει ποια κατεύθυνση του ζητήθηκε να μετακινήσετε ένα αντικείμενο στην οθόνη”.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο υπολογιστής και οι άνθρωποι μαθαίνουν να συνεργάζονται, με τη χρήση του δημιουργηθέντος προγράμματος“, δήλωσε ο ερευνητής.

Χρήσιμα links

Έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να μετακινήσω το τετράγωνο στην οθόνη“, δήλωσε ο Jani Ikyaheymonen φοιτητής που συμμετείχε στο πείραμα. “Η ψυχική προσπάθεια που χρειάστηκα να κάνω, είναι σχεδόν συγκρίσιμη με την φυσική“.

Με αυτή την εμπειρία, ήταν αρχικά δύσπιστος, δηλαδή ότι θα γινόταν ακόμα και μια μικρή κίνηση του κέρσορα στην οθόνη, πράγμα που συνέβη μπροστά στα μάτια του τελικά και προκάλεσε θύελλα συναισθημάτων. “Νόμιζα ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο στις ταινίες” είπε ο Ikyaheymonen.

awakengr.com

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>