Η Ηγέτιδα της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ Υπενθύμισε πως ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει το δικαίωμα όλων των λαών στην αυτοδιάθεση, και αυτός ο κανόνας πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες.

Η Φερνάντες σε μία απόλυτα έξυπνη κίνηση σίγκρινε την κατάσταση στην Κριμαία με το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις Νήσους Φώκλαντ.

Περιοχή η οποία θεωρείται αμφισβητούμενο έδαφος από την Αργεντινή και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατάσταση που το 1982, οδήγησε σε ρήξη ακόμα και σε ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ τους.

Τότε η Βρετανία υπερασπίστηκε τις Νήσους Φώκλαντ με τη δύναμη των όπλων, και τον Μάρτιο του περασμένου έτους για να παραμείνει μέρος των νήσων Φώκλαντ στην κυριαρχία του Ηνωμένου βασιλείου υποχρεώθηκαν όλοι οι κάτοικοι σε ένα δημοψήφισμα. Στη συνέχεια, όπως υπενθύμισε Φερνάντες, ο ΟΗΕ δεν αμφισβήτισε τη νομιμότητα της ψηφοφορίας.

Η Φερνάντες τόνισε :

Δεν υπάρχει λογική ...

Πολλές από τις μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες είχαν προωθήσει και εξασφαλίσει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των κατοίκων των Νήσων Φώκλαντ, τώρα δεν θέλουν να κάνουν το ίδιο σε σχέση με την Κριμαία.

Πώς μπορείτε να καλείτε τον εαυτό σας σαν εγγυητή της παγκόσμιας σταθερότητας, αν δεν εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις τα ίδια πρότυπα; Δηλαδή, και ο λαός της Κριμαίας δεν μπορεί να εκφράσει τη βούλησή του, και οι κάτοικοι των Φώκλαντ, μπορούν;

Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ θεωρεί παράλογη την στάση που κρατά με πάθος η Δύση , θεωρώντας μή έγκυρο το δημοψήφισμα της Κριμαίας και ρίχνει άμεσες βολές προς τους Ίδιους που για ένα παρρόμιο θέμα , όπως αυτό των Νήσων Φώκλαντ λειτούργησαν με ακριβώς αντίθετη πολιτική !!!

Επιμέλλεια άρθρου : Πολεμικό Ημερολόγιο

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου