Μην Χάσετε

shadow

Αμερικανούς απελαύνει η Ρωσία γιατί κήρυτταν τις «αμερικανικές αξίες»

Είχαν εισέλθει στη χώρα με τουριστική βίζα

Οι αρχές της Ρωσίας αποφάσισαν να απελάσουν τέσσερις Αμερικανούς οι οποίοι είχαν μπει στη χώρα με τουριστική βίζα, αλλά στην πραγματικότητα δίδασκαν αγγλικά και επιδίδονταν σε «προπαγάνδα υπέρ των αμερικανικών αξιών», όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία μετανάστευσης (FMS).


Δικαστήριο στην Τσεμποξάρι, 700 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, καταδίκασε τους τέσσερις Αμερικανούς κι έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν το ρωσικό έδαφος και να καταβάλουν πρόστιμο 2.000 ρουβλίων.

«Στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Τσεμποξάρι δίδασκαν αγγλικά σε φοιτητές της σχολής ξένων γλωσσών (. . .) κι επιδίδονταν σε προπαγάνδα υπέρ των αμερικανικών αξιών», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση των ρωσικών αρχών.

«Δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος αλλά αναμένεται να το κάνουν σύντομα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος αρμόδιας υπηρεσίας.

Χρήσιμα links

Στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία μετανάστευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας σημειώνει ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες, ο ένας Αμερικανός είχε μεταβεί στη Ρωσία το 2001, απεσταλμένος της οργάνωσης Σώμα Ειρήνης (Peace Corps), η δράση της οποίας είχε απαγορευθεί την επόμενη χρονιά στη χώρα, διότι υπήρχαν υποψίες ότι επιδιδόταν σε κατασκοπεία.

Η δικαστική απόφαση «δεν έχει καμιά σχέση με την επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά, την ώρα που οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσιγκτον έχουν εισέλθει στη χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

naftemporiki.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>