Μην Χάσετε

shadow

Με την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας οι οποίες θα μπορούσαν να πλήξουν το ρωσικό τομέα έρευνας του διαστήματος η Ουάσινγκτον “αφήνει έκθετους” τους αστροναύτες της που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Εάν θέλουν να πλήξουν τον ρωσικό πυραυλικό τομέα, αυτομάτως θα αφήσουν έκθετους τους κοσμοναύτες του ISS“, είπε ο Ρογκόζιν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Μετά τη διακοπή των πτήσεων των αμερικανικών διαστημικών αποστολών, οι ρωσικοί πύραυλοι Σογιούζ είναι ο μοναδικός τρόπος για τη μεταφορά των αστροναυτών και των προμηθειών από και προς τον ISS.

Ειλικρινά, αρχίζουν να μας δίνουν στα νεύρα με τις κυρώσεις τους και ούτε που αντιλαμβάνονται ότι θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ“, συνέχισε ο Ρογκόζιν.

Την Δευτέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επιβάλουν ένα νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Μεταξύ άλλων θα επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις για την εξαγωγή εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Χρήσιμα links

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ παραδέχτηκε νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο gazeta.ru ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να πλήξουν τις εκτοξεύσεις διαστημικών πυραύλων και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επαναφέρουν τις πρακτικές της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, όταν η Δύση επέβαλε εμπάργκο στις παραδόσεις εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας στην τότε Σοβιετική Ένωση.

Ο Ρογκόζιν, που στο παρελθόν εκπροσωπούσε τη Ρωσία στο ΝΑΤΟ, περιλαμβάνεται από τον Μάρτιο στους καταλόγους των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους Ρώσους αξιωματούχους στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Αυτήν την περίοδο ο ISS είναι υπό τη διοίκηση του Ιάπωνα αστροναύτη Κοΐτσι Βακάτα. Στον Σταθμό βρίσκονται άλλοι πέντε αστροναύτες, τρεις Ρώσοι και δύο Αμερικανοί.

koolnews.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>