polemiko imerologio oukraniki krisi syria
12 Μαρτίου 2014

Προσοχή στις ψευτοπροφητείες...

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια "προφητεία" ενός μοναχού ονόματι Δανιήλ Σιναΐτη, μέρος της οποίας υποτίθεται πως επιβεβαιώθηκε.

Το άρθρο συνοδεύεται με...μια φωτογραφία, που όμως απεικονίζει ένα άλλο πατέρα Δανιήλ, τον γνωστό Δανιήλ Κατουνακιώτη από το Άγιο Όρος.

Το άρθρο δεν αναφέρει πηγή βιβλιογραφίας και με λίγη προσοχή είναι πολύ εύκολο να εντοπίσει ο καθένας μερικά "περίεργα" σημεία, όπως αυτό για την "Βυζαντινή σημαία" σε μία εποχή που η Ρωμιοσύνη δεν χρησιμοποιούσε τον όρο "Βυζάντιο".

Επίσης η αναφορά για το "ταξίδι πίσω στο χρόνο" αφήνει πολλά ερωτηματικά για την θεολογική υπόσταση της υποτιθέμενης "προφητείας".

Η εν λόγω ψευτοπροφητεία:

Ο καλόγερος Δανιήλ έζησε στη μονή του Σινά στα τέλη τον 17ου αιώνα...

«Το πουλί θα χαθεί ξαφνικά πάνω από τους σχιστομάτηδες και θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Πολλοί θα ψάχνουν αλλά δεν θα βρίσκουν. Τότε ο πόλεμος θα πιαστεί από πάνω. Οι ορθόδοξοι θα ενωθούν και θα κατατροπώσουν τον Φράγκο και την Τιάρα. Ο κοντός Μόσκοβος μαζί με τους δικούς μας θα υψώσουν ξανά την βυζαντινή σημαία στην Βασιλεύουσα την ώρα που θα φεύγουν οι Τούρκοι να σώσουν τη φυλή τους στην Κριμαία».

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

  • Blogger Comment
  • Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Copyright © 2012 Πολεμικo Ημερολoγιο All Right Reserved
Κατασκευή ιστοσελίδωνVelvetStudio.gr