Μην Χάσετε

shadow

Αν έχετε υψηλή χοληστερίνη τότε το πρώτο που πρέπει να προσέξετε είναι τα κορεσμένα λιπαρά και τη χοληστερίνη που προσλαμβάνεται μέσα από τα τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνετε.

Ωστόσο το καλοκαίρι, η ευρύτερη διάθεση διακοπών και απελευθέρωσης αντανακλάται και διατροφικά. Χρειάζεται λοιπόν πολύ προσοχή, καθώς αγαπημένες γεύσεις του καλοκαιριού μπορούν να απογειώσουν τη χοληστερίνη σας.


Ποιες είναι οι τροφές

• Παγωτό: Ίσως η μεγαλύτερη παγίδα. Αγαπημένη γεύση, που αποτελεί ένα κλασσικό «καταφύγιο» δροσιάς στη διατροφή μας. Παρόλα αυτά, λόγω του γάλακτος που περιέχει, και του αυγού και της σοκολάτας που μπορεί να περιέχει, αποτελεί μια πηγή κορεσμένων λιπαρών και χοληστερίνης. Ιδιαιτέρως το παρφέ και η σοκολάτα.

• Κόκκινο κρέας: Το μπάρμπεκιου με διάφορα κρεατικά, κιμά, μπριζόλες, καλαμάκια κ.ά., μπορεί αν γίνεται συχνά, να απογειώσει τη χοληστερίνη σας. Κι αυτό καθώς το μοσχάρι και το χοιρινό είναι πολύ πλούσια σε κορεσμένα κυρίως λιπαρά αλλά και χοληστερίνη.

Χρήσιμα links

• Ποπ κορν στο σινεμά: Το βούτυρο μυρίζει από μακριά όταν παίρνετε ένα ποπ κορν στο σινεμά. Αυτό από μόνο του είναι επιβαρυντικό.

• Θαλασσινά: Καλοκαιράκι, ουζάκι στην παραλία και για όσους ακόμη το αντέχει η τσέπη τους και θαλασσινά. Τηγανιτό καλαμαράκι, γαρίδα και όλα τα παρελκόμενα. Προσοχή όμως, όλα τα θαλασσινά περιέχουν χοληστερίνη και ακόμη περισσότερο τα τηγανιτά πολλά λιπαρά, καθώς επίσης και trans λιπαρά, τα οποία επιβαρύνουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

• Ροφήματα καφέ: Εδώ δεν μιλάμε για τον κλασσικό καφέ αλλά για ροφήματα τύπου fredoccino. Είναι πολύ πλούσια σε λιπαρά και αν έχετε υψηλή χοληστερίνη καλό είναι να τα αποφεύγετε.


 

newsnowgr.com

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>