polemiko imerologio oukraniki krisi syria
07 Απριλίου 2014

Κι άλλα πολεμικά πλοία στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία…

Δύο επιπλέον πολεμικά υποσχέθηκε να στείλει στην Ιαπωνία ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, ως απάντηση στις βορειοκορεατικές πυραυλικές δοκιμές, αλλά και στην πίεση που ασκεί η Κίνα στην παλαιά της αντίπαλο.

Το Τόκιο έχει εκφράσει, στην Ουάσιγκτον την έντονη ανησυχία του για την συνεχώς κλιμακούμενη ένταση με την Κίνα, με αφορμή μια συστάδα διαφιλονικούμενων νησιών (Ντιαόγιου / Σενκάκου), με πλούσια κατά τα φαινόμενα σε υδρογονάνθρακες υφαλοκρηπίδα. Από την άλλη υπάρχει και η απρόβλεπτη Βόρεια Κορέα, με αποτέλεσμα το καθεστώς ανασφάλειας στην Άπω Ανατολή να εντείνεται.

Ωστόσο, τόσο η Ιαπωνία, όσο και οι ΗΠΑ, αξιολογούν ως κορυφαία την κινεζική απειλή, γεγονός που φρόντισε να καταστήσει γνωστό ο Αμερικανός υπουργός και προς το Πεκίνο, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κίνα δεν πρέπει να παραγνωρίζει την αμερικανική ισχύ.

Οι ΗΠΑ έχουν, εδώ και καιρό, εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για την αυξανόμενη ναυτική ισχύ της Κίνας, το Ναυτικό της οποίας ενισχύεται συνεχώς με νέες μονάδες, όπως και συνολικότερα το οπλοστάσιό της ενισχύεται διαρκώς.

Ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος στις 7 Απρίλιου θα βρεθεί στο Πεκίνο, προειδοποίησε από το Τόκιο την Κίνα, λέγοντας ότι επειδή η ίδια η Κίνα είναι μεγάλη δύναμη, έχει και μεγάλες ευθύνες και δεν πρέπει να καταφεύγει σε εκφοβισμό των γειτόνων της, διότι η πρακτική αυτή θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμα και σύγκρουση.

«Ουδείς μπορεί να περιφέρεται και να ξανασχεδιάζει τα σύνορα και να παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα και τη κυριαρχία των εθνών με τη χρήση βίας, είτε πρόκειται για ένα μικρό νησί του Ειρηνικού, είτε για ένα μεγάλο έθνος της Ευρώπης», είπε, σε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, της Ρωσίας περιλαμβανομένης, αλλά επί του προκειμένου ίσως θα έπρεπε να ανατρέξει και στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία, πριν ομιλήσει.

«Αυτό που θα συζητήσω στην Κίνα είναι ο οφειλόμενος σεβασμός προς τους γείτονες», κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός.

defence-point

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

  • Blogger Comment
  • Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Copyright © 2012 Πολεμικo Ημερολoγιο All Right Reserved
Κατασκευή ιστοσελίδωνVelvetStudio.gr