Μην Χάσετε

shadow

Επίδειξη ισχύος και πατριωτισμού από τον Πούτιν στην επέτειο για τη νίκη κατά του Χίτλερ


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε «την ισχύ του θριάμβου του πατριωτισμού» κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της νίκης του 1945 της ΕΣΣΔ επί της χιτλερικής Γερμανίας, που άρχισε το πρωί της Παρασκευής στην Κόκκινη Πλατεία, με κάθε επισημότητα αλλά και εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία μετά και την προσάρτηση της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.

Η Ημέρα της Νίκης, η 9η Μαΐου, «είναι η γιορτή του θριάμβου της παντοδύναμης ισχύος του πατριωτισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας αισθανόμαστε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τι σημαίνει να είσαι πιστός στην Πατρίδα και πόσο σημαντική είναι η υπεράπσιση των συμφερόντων της» , δήλωσε κατά την ομιλία του ενώπιον των βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Χρήσιμα links

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί στην παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κριμαία που πρόσφατα προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, προκαλώντας την ανησυχία της διεθνούς διπλωματίας καθώς μια τέτοια παρουσία εκτιμάται ότι θα ρίξει λάδι στην ήδη φλεγόμενη Ουκρανία. Ο Πούτιν είχε πει ότι μπορεί να μεταβεί στην Κριμαία μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία.

Περί τους 11.000 στρατιώτες συμμετέχουν στην παρέλαση στη Μόσχα, την οποία παρακολουθούν ο ρώσος πρόεδρος, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Στη Σεβαστούπολη, έδρα του ρωσικού στόλου στην Κριμαία, προγραμματίστηκε να παρελάσουν συνολικά 70 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και πάνω από 1.000 ρώσοι αξιωματικοί του ναυτικού και στρατιώτες. Επίσης έχει προβλεφθεί και παρέλαση οι δυνάμεις ασφαλείας της Σεβαστούπολης και οι τοπικές στρατιωτικές ακαδημίες.

tanea.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>