shadow

Ιστορικές στιγμές στη Συρία. Έτοιμος να απελευθερώσει το Χαλέπι ο Ασαντ!


Τεθωρακισμένα “εισήλθαν σήμερα το πρωί στον περίβολο της φυλακής” και “σφοδρά πυρά ακούγονταν στο εσωτερικό της, γιορτάζοντας την άφιξη των δυνάμεων του τακτικού στρατού”.

Ο συριακός στρατός κατάφερε να σπάσει την πολιορκία που έκαναν εδώ κι ένα χρόνο οι αντάρτες στην κεντρική φυλακή του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Ύστερα από 13 μήνες πολιορκίας του Μετώπου Αλ-Νόσρα – της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα – και ταξιαρχιών ισλαμιστών ανταρτών, οι δυνάμεις του τακτικού στρατού με την υποστήριξη φιλοκαθεστωτικών μαχητών κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία της κεντρικής φυλακής του Χαλεπίου”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο Ραχμάν διευκρίνισε ότι τεθωρακισμένα “εισήλθαν σήμερα το πρωί στον περίβολο της φυλακής” και “σφοδρά πυρά ακούγονταν στο εσωτερικό της, γιορτάζοντας την άφιξη των δυνάμεων του τακτικού στρατού”.

Χρήσιμα links

Η προέλαση αυτή του συριακού στρατού στον τομέα της φυλακής επέτρεψε “να κοπεί μια βασική οδός ανεφοδιασμού για τους αντάρτες – στο βορειοανατολικό Χαλέπι – μεταξύ των τομέων που ελέγχουν και της τουρκικής μεθορίου”.

Η μόνη οδός ανεφοδιασμού που τους απομένει μεταξύ του Χαλεπίου και της τουρκικής μεθορίου είναι αυτή που είναι γνωστή με το όνομα Καστέλο, στη βορειοδυτική πόλη”, εξήγησε ο Ραχμάν.

Οι μάχες στον τομέα της φυλακής προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 50 ανταρτών από την Τρίτη σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο έκανε επίσης λόγο για θανάτους στρατιωτών του τακτικού στρατού και φιλοκαθεστωτικών μαχητών, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον αριθμό τους.


 

freepen.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Ιστορικές στιγμές στη Συρία. Έτοιμος να απελευθερώσει το Χαλέπι ο Ασαντ!

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>