shadow

«Κίνδυνος θάνατος» για το αμερικανικό ναυτικό τα νέα κινεζικά αεροπλανοφόρα


Η Κίνα θα εξοπλίσει τα νέα αεροπλανοφόρα της με μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου Su – 35 οπλισμένα με τακτικά πυρηνικά όπλα

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Κίνας και της Ρωσίας, για την προμήθεια αριθμού μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου Su–35, το αεροσκάφος αυτό θα αποτελέσει το βασικό μαχητικό των νέων κινεζικών αεροπλανοφόρων που θα φέρει τακτικά πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο κορυφαίος ερευνητής, εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου ( ISCRAN ), αλλά και πρώην Αρχηγός του ρωσικών στρατηγικών Δυνάμεων ( RVSN ) αντιστράτηγος ε.α Viktor Esin.

Ο ίδιος τόνισε ότι, η Κίνα σχεδιάζει να αγοράσει μια «μικρή παρτίδα» το πιο σύγχρονου σήμερα μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλού ρόλου 4ης γενεάς Su- 35S.

«Μόλις η συμφωνία αυτή υλοποιηθεί, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι στο μέλλον, το μαχητικό αεροσκάφος Su–35s θα επανδρώσει τα νέα υπό κατασκευή κινεζικά αεροπλανοφόρα, οπλισμένο με τακτικά πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Esin σε σεμινάριο στη Μόσχα.

Η συμφωνία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας για τα αεροσκάφη Su–35s, «κωλυσιεργούσε», για αρκετό μεγάλο διάστημα, συγκεκριμένα από τα τέλη του 2012, λόγω των αντιρρήσεων του αμυντικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, (όπως ονομάζεται η ρωσική αμυντική βιομηχανία), περί πιθανής «αντιγραφής» του από την κινεζική αμυντική βιομηχανία.

Χρήσιμα links

Επίσης το ρωσικό γενικό επιτελείο είχε αντιρρήσεις, προβάλλοντας ως βασική δικαιολογία, τις επιχειρησιακές ανάγκες της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Ζητούσε δηλαδή την επάνδρωση πρώτα, σε ποσοστό 100% των ρωσικών πολεμικών πτερύγων μάχης και κατόπιν την εξαγωγή του στην Κίνα. Όπως και να έχει όμως, μετά την ενεργειακή συμφωνία των δύο χωρών, η απόφαση ελήφθη από τον Ρώσο Πρόεδρο σε ελάχιστο χρόνο, προφανώς αποτελώντας «δώρο» στην κινεζική πλευρά.

Υπενθυμίζουμε ότι το μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου 4ης γενιάς Su-35S, είναι το πρώτο αεροσκάφος του ρωσικού αεροπορικού οπλοστασίου που έχει εξοπλιστεί με τριπλό σύστημα ραντάρ: ένα στο ρύγχος και από δύο διατάξεις στα χείλη προσβολής των πτερύγων. Πιο ειδικά ο κύριος ηλεκτρονικός αισθητήρας του Su-35S είναι το νέο ραντάρ της ΝΙΙΡ Ν035 IRbis-E.

Το IRbis-E διαθέτει συνολική ισχύ εξόδου 20 KW κάτι που του παρέχει μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού επερχόμενου στόχου μεγέθους μαχητικού αεροσκάφους με συνολικό RCS τα 3 τμ φτάνει τα 400 χλμ.


 

kostasxan.blogspot.gr

freepen.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

«Κίνδυνος θάνατος» για το αμερικανικό ναυτικό τα νέα κινεζικά αεροπλανοφόρα

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>