shadow

Κ.Παπαζάχος: «Δεν μπορώ να πω ακόμα ότι είναι ο κύριος σεισμός- Υπάρχει ανησυχία»


Δηλώσεις για τον ισχυρό σεισμό έκανε ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κ. Παπαζάχος, ο οποίος υποστήριξε στον ΑΝΤ1 πως «πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα.

Είναι γη προέκταση του ρήγματος της Αταλάντης, που δίνει συχνά μεγάλους σεισμούς. Θα έχουμε μια πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα. Δεν μπορώ να πω ακόμα ότι είναι ο κύριος σεισμός. Σαφώς υπάρχει ανησυχία».

Όπως δήλωσε η σεισμολόγος Γεωργία Πανοπούλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σεισμός που χαρακτηρίζεται πολύ ισχυρός ήταν επιφανειακός. Όπως είπε η κ. Πανοπούλου, θα υπάρξει αρκετή μετασεισμική ακολουθία.

Ο τομέας Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ επίσης ανακοίνωσε μέγεθος σεισμού στους 6,3 βαθμούς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Βασίλης Καρακώστας Διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δόνηση έγινε μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, 25 χλμ νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης.

Χρήσιμα links

“Πρόκειται για σεισμό, που έγινε στο σύστημα της τάφρου του βορείου Αιγαίου, όπου έχουν σημειωθεί ισχυροί σεισμοί στο παρελθόν. Είναι η προς τα δυτικά προέκταση του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας”.

Όπως τόνισε ο κ Καρακώστας, “η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι θα έχουμε μια μετασεισμική ακολουθία, η οποία θα διαρκέσει για μερικές εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να μπορέσει κανείς να εκτιμήσει αν μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός το προσεχές διάστημα.

Το θετικό για τους κατοίκους των νησιών της περιοχής είναι ότι ο σεισμός έγινε σε θαλάσσιο χώρο”.


 

defencenet

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Κ.Παπαζάχος: «Δεν μπορώ να πω ακόμα ότι είναι ο κύριος σεισμός- Υπάρχει ανησυχία»

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>