shadow

Μαζική παραβίαση χωρικών υδάτων από πέντε πολεμικά πλοία των Τούρκων!


Πέντε τουρκικά πλοία παραβιάσαν τα χωρικά μας ύδατα στις Κυκλάδες. Τα πολεμικά πλοία συμμετείχαν στα αεροναυτικά γυμνάσια που κάνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, εγκατέλειψαν τις δεσμευμένες περιοχές και προχώρησαν στις παραβιάσεις.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:

“Την Δευτέρα 26 Μαΐου τα εξής πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού: “KEMAL REIS”, “MELΤEM”, “ΙΜΒΑΤ”, “RUZGAR”, και “FIRTINA”, τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση “BEYAZ FIRTINA 2014” κινήθηκαν εκτός των δεσμευμένων περιοχών της άσκησης, και εισήλθαν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στην περιοχή των Κυκλάδων.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της ΠΑ παρακολούθησαν τα τουρκικά πλοία, καθόλη τη διάρκεια του πλου τους”.


“Εντιμη συνεννόηση Ελλάδας – Τουρκίας”! Ποιοι το γράφουν και γιατί δεν μπορεί να συμβεί


Άρχισαν τα δημοσιεύματα “ειδικών συνεργατών” σε μεγάλες και έγκυρες εφημερίδες περί “έντιμης συνεννόησης Ελλάδας – Τουρκίας”. Ένας “ειδικός συνεργάτης” έγραψε στην Καθημερινή άρθρο με τίτλο “Έδαφος για έντιμη συνεννόηση Ελλάδας – Τουρκίας”! Τι υποστηρίζει;

Με λίγα λόγια ότι η εκλογή Ερντογάν πριν από 10 χρόνια είχε δημιουργήσει προσδοκίες για τον εκδημοκρατισμό και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Ότι αρκετοί στην Ελλάδα πίστεψαν -και ακόμη πιστεύουν- ότι ο Ερντογάν εννοεί αυτά που λέει και ότι ήλεγχε το στρατιωτικό κατεστημένο. Ότι τώρα μετά από τις ταραχές αυτό το κατεστημένο επανέρχεται και σ΄ αυτό αποδίδονται οι προκλήσεις των τελευταίων ημερών.

Οι πολίτες των δύο χωρών αψηφούν αυτές τις προσπάθειες υποστηρίζει ο “ειδικός συνεργάτης” και επισημαίνει τις οικονομικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών ειδικά στον τομέα του τουρισμού. Καταλήγει υποστηρίζοντας ότι την τελευταία δεκαετία δεν λύθηκαν θέματα αλλά “διαμορφώθηκε ένα κλίμα ,που επιτρέπει μια έντιμη συνεννόηση ,χωρίς παραχωρήσεις και εκτπώσεις από τις βασικές και σταθερές εθνικές θέσεις, αλλά και με κατανόηση της πραγματικότητας”.

Ποια είναι η κατανόηση της πραγματικότητας δεν μας εξηγεί ο συντάκτης. Και αυτό είναι όλο το θέμα. Αν δεν μας απαντήσει αυτό τότε όλα τ΄ άλλα δεν μπορούν να συζητηθούν. Κανείς δεν επιθυμεί πόλεμο και κάθε λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα επιθυμεί να υπάρξει αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όμως όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα είναι αυτή που διαρκώς κάνει βήματα για να μην πούμε άλματα πίσω.

Χρήσιμα links

Συνηθίσαμε τις παραβιάσεις . Δεχτήκαμε επί της ουσίας να πετάμε στο μισό Αιγαίο και στο υπόλοιπο μόνο αν οι απέναντι το παρακάνουν.

Συνηθίζουμε τις παραβιάσεις χωρικών υδάτων. Κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τις προσπάθειες της Άγκυρας να κάνει έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Αποφεύγουμε ακόμη και συζήτηση να κάνουμε για την ανακήρυξη και οριοθέτηση της ΑΟΖ. Μάθαμε να ζούμε με την λογική να μην κάνουμε τίποτα που ενδεχομένως ενοχλήσει την Τουρκία.

Αναπτύξαμε πράγματα οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία. Πουλήσαμε ακόμη και μαρίνες και μικρά λιμάνια σε ακριτικά νησιά. Πουλήσαμε την μαρίνα του Φλοίσβου και τον Αστέρα Βουλιαγμένης σε Τούρκο!

Και σε αντάλλαγμα η απεναντι πλευρά στήνει εξέδρα άντλησης πετρελαιου κοντά στο Καστελόριζο. Το οποίο κατά τον τούρκο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά…στην Μεσόγειο.

Το λάθος που κάνει στην ανάλυσή του ο “ειδικός συνεργάτης” είναι ότι επί Ερντογάν οι προκλήσεις των Τούρκων μειώθηκαν. Μπορεί οι αριθμοί αυτό να δείχνουν αλλά η αλλαγή φιλοσοφίας και η “ποιότητα” των προκλήσεων επί Ερντογάν είναι πολύ χειρότερες από τα προηγούμενα χρόνια. Οι “βόλτες” των τουρκικών πλοίων που κάνουν επίδειξη σημαίας στο Αιγαίο επί των ημερών του πολλαπλασιάστηκαν . Έγιναν καθεστώς . Επί των ημερών του αυξήθηκαν δραματικά οι υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά.Και βέβαια για να μην μενουμε στο Αιγαίο, επί Ερντογάν η κατάσταση στη Θράκη “ξεφεύγει”.

Συνεννόηση μπορεί να γίνει με κάποιον που έχει την πρόθεση να συνενοηθεί. Η Τουρκία του Ερντογάν δεν δείχνει να έχει τέτοια πρόθεση, τουλάχιστον προς το παρόν. Συνεπώς δεν χρειάζεται εμείς να κάνουμε το πρώτο βήμα. Έχουμε κάνει ήδη πάρα πολλά και όλα προς τα πίσω.


 

onalert.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ


 

Μαζική παραβίαση χωρικών υδάτων από πέντε πολεμικά πλοία των Τούρκων!

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>