Μην Χάσετε

shadow

Μοίρα πολεμικών πλοίων του ρωσικού Ναυτικού πέρασε την Μάγχη και κατευθύνεται στον ανατολικό ατλαντικό Ωκεανό


Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Μοίρα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», πέρασε την Μάγχη, συνοδεία πολεμικού πλοίου του Ηνωμένου Βασιλείου, HMS Dragon, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, το βρετανικό αντιτορπιλικό «συνάντησε» την ρωσική μοίρα στο νότιο -δυτικό σημείο προσέγγισης του καναλιού της Μάγχης. Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» συνοδεύεται από το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Peter the Great» και διάφορα άλλα βοηθητικά σκάφη.

Πηγή του βασιλικού Βρετανικού ναυτικού δήλωσε ότι, η διέλευση των ρωσικών πλοίων μέσω της Μάγχης, δεν αποτελεί κάτι το ασυνήθιστο, και το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ » έχει ήδη περάσει το κανάλι προς τις ακτές της Σκωτίας, συνοδευόμενο από ένα βρετανικό πλοίο.

Χρήσιμα links

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, του βόρειου στόλου πλοίαρχου Vadim SERGA, σύντομα τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα μετακινηθούν στην Βόρεια Θάλασσα, και στη συνέχεια, στο ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό. Το «Ναύαρχος Kuznetsov» αναμένεται να επιστρέψει στην βάση του, στο τέλος του Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, στα ύδατα του Βόρειου Ατλαντικού τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων θα εκτελέσουν ναυτικές ασκήσεις μάχης καθώς και αεράμυνας.

Η παρουσία της ρωσικής μοίρας, πιθανόν αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στον ψυχολογικό πόλεμο, Ρωσίας και Ευρώπης, με κύριο θέμα την Ουκρανία. Εάν συνδεθεί και με την παρουσία ρωσικών πλοίων υποκλοπών κοντά στις αμερικανικές ακτές, καθώς και με πτήσεις αεροσκαφών της ρωσικής στρατηγικής αεροπορίας στις ακτές των ΗΠΑ, τότε η ανοικτή διένεξη Ρωσίας και ΗΠΑ για τον ίδιο λόγο κλιμακώνεται τώρα και σε στρατιωτικό επίπεδο.


 

kostasxan.blogspot.gr

freepen.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>