shadow

Ξαφνική εντολή στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για βολές με πυραύλους


Δεν πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα από τις βολές του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και η Άγκυρα «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο.

Το Ελληνικό Αρχηγείο Στόλου πραγματοποίησε βολές με πανάκριβα οπλικά συστήματα που διαθέτει σε μεσαίες και μεγάλες πλωτές μονάδες κατά στόχων επιφανείας αλλά και αέρος προκειμένου να δοκιμαστούν και να αξιολογηθούν στην πράξη.

Μάλιστα έδωσε και στη δημοσιότητα τόσο το σχετικό βίντεο όσο και φωτογραφίες από τις βολές που πραγματοποίησε. Η Τουρκία που παρακολουθεί τα πάντα οργάνωσε αμέσως την «απάντησή» της με τον ίδιο τρόπο.

Έδωσε εντολή στην ομάδα Μάχης “Μπαραμπαρόσα” του Τουρκικού Ναυτικού που βρίσκεται σε πλου ολόκληρης ηπείρου να εκτελέσει «χτυπήματα» στο πεδίο βολή Denel Overberg στη Νότια Αφρική . Από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα δεν φάνηκε να υπάρχει στόχος, γεγονός που δείχνει ότι δεν ήταν προγραμματισμένη αυτή η ενέργεια.

Συγκεκριμένα η φρεγάτα ORUÇREİS (F-425) και η κορβέτα HEYBELIADA (F-511) εκτόξευσαν πέντε Sea Sparrow κι ένα RAM και εκτέλεσαν βολές με τα πυροβόλα τους. Την επόμενη ημέρα, η φρεγάτα GEDIZ (F-495) εκτόξευσε αντιαεροπορικό πύραυλο SM-1 κι έναν ESSM, ενώ στη συνέχεια εκτέλεσε βολές με το πυροβόλο και το CIWS της.

Η Ομάδα Μάχης “Μπαρμπαρόσα” απέπλευσε από την Τουρκία στα μέσα Μαρτίου με σκοπό να εκτελέσει τον περίπλου της Αφρικής, προβάλλοντας την τουρκική σημαία σε κάθε μία από τις χώρες της, σε μια περιοχή όπου το ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Γ.Κοκ.

Χρήσιμα links

 

ξαφνικη , εντολη , στο , τουρκικο , πολεμικο , ναυτικο , για , βολες , με , πυραυλους ,

 

ξαφνικη , εντολη , στο , τουρκικο , πολεμικο , ναυτικο , για , βολες , με , πυραυλους , 2

 

ξαφνικη , εντολη , στο , τουρκικο , πολεμικο , ναυτικο , για , βολες , με , πυραυλους , 3

 

ξαφνικη , εντολη , στο , τουρκικο , πολεμικο , ναυτικο , για , βολες , με , πυραυλους , 4

kranosgr.blogspot.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Ξαφνική εντολή στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για βολές με πυραύλους

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>