shadow

Οι “ναύαρχοι της ξαγρύπνιας” ,οι εκλογές και η τραγωδία που πρέπει να αποφύγουμε


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος σε λίγες ώρες δίνει τέλος σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ίσως να αρχίσει αμέσως μια άλλη θα πείτε ,αλλά όπως με επιμονή υποστηρίζουμε διαρκώς εδώ στο Onalert, οι όποιες πολιτικές εξελίξεις δεν πρέπει να επηρεάζουν στο ελάχιστο την Εθνική Άμυνα και την εξωτερική πολιτική. Δεν συμβαίνει δυστυχώς και γι΄ αυτό κι εμείς επιμένουμε. Ειδικά με όσα συνέβησαν στο Αιγαίο την εβδομάδα που αύριο ολοκληρώνεται με τις εκλογές. Κάποιοι ξαγρύπνησαν πολλά 24ωρα στα Γενικά Επιτελεία . Και την αιτία της ξαγρύπνιας πρέπει επιτέλους να την εξηγήσουν με καθαρό τρόπο στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και στην κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο.

Οι Τούρκοι έκαναν επίδειξη δύναμης στο Αιγαίο σε ουρανό και θάλασσα. Σπατάλησαν εκατομμύρια μόνο και μόνο για να στείλουν το μήνυμα ότι αισθάνονται ισχυροί . Και κατά συνέπεια έτοιμοι να επιβάλλουν τις στερούμενες λογικής και δικαίου απόψεις τους στην περιοχή . Δεν έχει νόημα να κάνουμε συγκρίσεις των δυνάμεων που βρέθηκαν αντιμέτωπες σε θάλασσα και ουρανό . Γιατί το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό. Δεν είμαστε απ΄ αυτούς που υποστηρίζουν την λογική όσα πλοία έχει έξω ο Τούρκος να έχουμε κι εμείς. Θα μπορούσαμε εύκολα να ελέγξουμε τις κινήσεις του αν όλα τα συστήματα παρακολούθησης λειτουργούσαν κανονικά κι αν διαθέταμε έστω δυο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.

Οι ελλείψεις και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην πολεμική μας μηχανή η κρίση αλλά και η λάθος νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, έγιναν αισθητές με βάναυσο τρόπο τις τελευταίες ημέρες. Και αυτό οδήγησε στην ξαγρύπνια που αναφέραμε ναυάρχους,πτεράρχους και στρατηγούς. Η κρίση πέρασε χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις αλλά με μεγάλη αγωνία και πολύ ρίσκο. Οι άνθρωποι των ΕΔ έκαναν όπως πάντα τη δουλειά τους με τρόπο άψογο . Το διάλειμμα του Σαββατοκύριακου που οι Τούρκοι “μαζεύτηκαν” στους ναυστάθμους και στα αεροδρόμιά τους θα είναι μικρό. Από Δευτέρα αναμένεται νέος κύκλος προκλήσεων και έντασης.

Χρήσιμα links

Θα προτείναμε λοιπόν στα “χρυσά γαλόνια της ξαγρύπνιας” να μην το καθυστερήσουν άλλο. Να σπεύσουν τη Δευτέρα κιόλας στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και να την ενημερώσουν με κάθε λεπτομέρεια για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο αμυντικό μας σύστημα. Χωρίς στρογγυλοποιήσεις και καθησυχαστικά λόγια. Χωρίς να υπάρχει το επιχείρημα “θα τα βολέψουμε κύριε υπουργέ”. Τίποτα δεν μπορεί πια να βολευτεί. Ας του αναφέρουν όλα τα συγκλονιστικά παραδείγματα που όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον χώρο της Άμυνας γνωρίζουμε, συζητάμε μεταξύ μας , αλλά δεν τολμούμε να πουμε και να γράψουμε για να “μην τα μάθουν οι απέναντι”. Τα ξέρουν και όσα πιθανόν δεν γνωρίζουν τα μαθαίνουν όταν βγάζουν όλο το στόλο τους έξω .

Ας ενημερώσει με την σειρά της η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ τις ηγεσίες των κομμάτων που θέλουν να μας σώσουν. Για να μην ακούσουμε πάλι πολιτικούς αρχηγούς να απαντούν με άνεση όταν τους ρωτούν που θα βρουν λεφτά ,ότι θα κόψουν …κονδύλια από την Άμυνα. Η …αγελάδα από την οποία άρμεγαν τέτοια επιχειρήματα πέθανε. Την πέθαναν για την ακρίβεια.

Να ενημερωθεί και η Βουλή . Η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας . Για να έχουν γνώση και άποψη οι βουλευτές μας όταν καλούνται να ψηφίσουν νέες περικοπές. Να νοιώσουν το βάρος της ευθύνης της ψήφου τους.

Δεν χρειάζεται τίποτα απ΄ όλα αυτά να γίνει δημόσια . Αρκεί να γίνει κατανοητό σ΄ όσους κυβερνούν και σ΄ όσους φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, ότι τ΄ αστεία τέλειωσαν. Κινδυνεύουμε να ζήσουμε τραγωδία. Κι επειδή είμαστε ακόμη σε θέση να την αποφύγουμε καλό είναι να κινητοποιηθούμε.


 

onalert.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Οι “ναύαρχοι της ξαγρύπνιας” ,οι εκλογές και η τραγωδία που πρέπει να αποφύγουμε

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>