shadow

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΛΙΒΥΗ:Γάζωσαν το όχημα του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού


Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης τραυματίστηκε ελαφρά όταν η αυτοκινητοπομπή του δέχτηκε επίθεση σήμερα στην Τρίπολη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σώματος.Ένοπλοι που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο έκλεισαν τον δρόμο στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αντιναύαρχο Χάσαν Άμπου Σανάκ και γάζωσαν το όχημά του, είπε ο πλοίαρχος Αγιούμπ Κάσεμ.

Ο Σανάκ τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι. «Ένας οδηγός και δύο σωματοφύλακες τραυματίστηκαν επίσης από τις σφαίρες, όμως δεν κινδυνεύει η ζωή τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι σωματοφύλακες του Σανάκ ανταπέδωσαν τα πυρά και έτρεψαν σε φυγή τους δράστες.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας ενώ ο αντιναύαρχος πήγαινε στη δουλειά του.
Τις τελευταίες ημέρες η πολιτική κρίση έχει οξυνθεί στη Λιβύη ενώ οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται καθημερινά, αφότου ο απόστρατος στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ ξεκίνησε μια επιχείρηση στη Βεγγάζη εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων», όπως αποκαλεί τις ομάδες των ένοπλων ισλαμιστών.

Χρήσιμα links

Πολλοί αξιωματικοί του στρατού έχουν ταχθεί στο πλευρό του Χάφταρ ο οποίος ωστόσο κατηγορείται από τις αρχές για απόπειρα πραξικοπήματος.

Αργά το βράδυ της Τρίτης ο διοικητής της αντιαεροπορικής άμυνας εξέφρασε την υποστήριξή του στον Χάφταρ, όμως ο Σανάκ δεν είχε πάρει ακόμη θέση. Υπέρ του Χαλίφα τάχθηκε σήμερα και το υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο LANA.

Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο ενόπλων στη Βεγγάζη, ωστόσο τέτοιου είδους επιθέσεις είναι σπάνιες στην Τρίπολη.


 

ellinasasfalistis.blogspot.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΛΙΒΥΗ:Γάζωσαν το όχημα του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>