shadow

Σουδάν : Καταδίκασαν σε θάνατο 27χρονη έγκυο γιατί παντρεύτηκε Χριστιανό


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Μια 27χρονη έγκυος, μητέρα ήδη ενός παιδιού καταδικάστηκε σε θάνατο και 100 μαστιγώσεις. Οι κατηγορίες που της αποδόθηκαν ήταν “βλασφημία” και “αποστασία”. Πρόκειται για την Meriam Yahia Ibrahim που δέχθηκε την καταδίκη της την Κυριακή 27 Απριλίου την ημέρα που η Δύση έχει καθιερώσει ως Γιορτή της μητέρας. (Christian Post 12.05.14) “Kρίθηκε ένοχη”, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

Σήμερα πενθούμε για την καταδίκη σε θάνατο μιας μητέρας εγκύου στο δεύτερο παιδί της για την έκφραση της πίστης της και το νόμιμο γάμο που έχει συνάψει με ένα χριστιανό ” δήλωσε ο William Stark τοπικός Διευθυντής του International Christian Concern (CCI).

Η γυναίκα βρίσκεται κρατούμενη στις γυνακείες ομοσπονδιακές φυλακές Omdurman με το 20μηνο βρέφος της από τις 17 Φεβρουαρίου.

Η ανθρωπιστική οργάνωση Christian Solidarity Worldw ανακοίνωσε:

Γεννήθηκε από πατέρα μουσουλμάνο σουδανέζο και μια μητέρα ορθόδοξη χριστιανή από την Αιθιοπία. Ο πατέρας της τους εγκατέλειψε ότι ήταν 6 ετών και η μικρή ανατράφηκε ως χριστιανή. Το δικαστήριο ως τέκνο μουσουλμάνου την θεώρησε αυτοδίκαια μουσουλμάνα που σημαίνει ότι ο γάμος της με μη μουσουλμάνο είναι και άκυρος και τιμωρείται”.

Η Μυριάμ είναι διπλωματούχος του Πανεπιστημίου του Χαρτούμ. Παντρεύτηκε έναν χριστιανό του Ν.Σουδάν τον Daniel Wani αλλά επειδή γεννήθηκε στο Σουδάν μια χώρα απόλυτα εξισλαμισμένη θεωρείται μουσουλμάνα.

H Kiri Kankhwende, επίσης εκπρόσωπος του C S W, δήλωσε ότι θα την εκτελέσουν αφού φέρει στο κόσμο το παιδί που έχει στα σπλάχνα της. Διάφορες ξένες πρεσβείες (Καναδάς ,Αγγλία,Ολλανδία,ΗΠΑ) με διαβήματα τους ασκούν πίεση στο καθεστώς: Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας.(CNN 15/5/14)

Χρήσιμα links

σουδαν , καταδικασαν , γυναικα , εγκυο  , γιατι , παντρευτηκε , χριστιανο , 2

Ο William Stark πρόσθεσε :«Η επιβολή μιας τέτοιας ακραίας τιμωρίας εντάσσεται σε ένα νομικό πλαίσο εμπνευσμένο από την ριζοσπαστισμό al – Tourabi του καθεστώτος του προέδρου Οmar Hassan al – Bashir Το CCI φοβάται ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει τη Σαρία σε όλη τη χώρα. ” Η ποινή της επιβλήθηκε από το Δικαστήριο Δημόσιας Τάξης El Haj Yousif στο Χαρτούμ.

«Ο Βορράς βασίζεται έντονα στη Σαρία και είναι πολύ αντιχριστιανικός. Επομένως έχουμε πολλά κρούσματα όπου γυναίκες συλλαμβάνονται ,φυλακίζονται και μαστιγώνονται μόνο και μόνο επειδή δεν τηρούν τους ενδυματολογικούς κανόνες της Σαρία.Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα “.Πρόσθεσε ότι πολλές εκκλησίες έχουν υποστεί επιθέσεις.

Το Σουδάν γνώρισε τη δίνη ενός καταστροφικού εμφυλίου μεταξύ 1983 και 2005 με 2 εκατομύρια θύματα. Πολλοί εξ αυτών ήταν χριστιανοί του Νότου.

H ετήσια αναφορά του 2014 του USCIP επισημαίνει ότι το Σουδάν χρησιμοποιεί μια αυστηρή ερμηνεία της σαρία σε μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους. Υπολογίζεται ότι μόνο το Barnabas Fund φυγάδευσε το 2013, 8.000 χριστιανούς ενώ πολλοί άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.


 

pentapostagma.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Σουδάν : Καταδίκασαν σε θάνατο 27χρονη έγκυο γιατί παντρεύτηκε Χριστιανό

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>