shadow

Ωμή παρέμβαση Βερολίνου στο «παρά πέντε» των εκλογών


Σε ωμή παρέμβαση στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, μόλις δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως «αμφιβάλλει για τα δημοκρατικά αισθήματα του Αλέξη Τσίπρα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν τις ευρωεκλογές, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμούσε την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ενώ παράλληλα διαφήμισε τα «κατορθώματα» του Αντώνη Σαμαρά.

Σε ωμή παρέμβαση στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, μόλις δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως «αμφιβάλλει για τα δημοκρατικά αισθήματα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε ερώτηση Έλληνα ανταποκριτή για τα δημοσιεύματα των Financial Times και το ενδεχόμενο ύπαρξης «Σχεδίου Β» στην περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε πως είχε πολλές φορές πει «ότι πρέπει να δείχνουμε κατανόηση στον ελληνικό λαό, γιατί υποφέρει εξαιτίας των επί δεκαετιών παραλείψεων της πολιτικής και οικονομικής του ελίτ».

Χρήσιμα links

«Όμως, ήταν τελική απόφαση των Ελλήνων το αν θα μείνουν ή θα φύγουν από την ευρωζώνη» σημείωσε ο κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε: «Τότε, στην Ελλάδα υπήρξε μια συζήτηση για το εάν θα φύγει η χώρα από την ευρωζώνη. Ονομάσατε έναν πολιτικό (αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ) για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα αμφιβάλλω αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να μιλήσω γι” αυτόν. Αυτοί λένε πως είναι πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη».

«Στη συνέχεια, υπήρξε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να γίνει ένα δημοψήφισμα για το αν θα φύγει ή όχι η Ελλάδα από το ευρώ. Πιστεύετε πως μια δημοκρατική χώρα, σαν τη Γερμανία, δεν θα έκανε σκέψεις για το τι πρέπει να κάνουμε, το πώς θα αντιδράσουμε; Από αυτό μπορείτε να καταλάβετε πως υπήρχε ένα πλάνο και Α και Β και Γ και Δ» κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της κυβέρνησης λέγοντας πως «η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι δύο χρόνια πριν, και αυτό το βλέπουμε όλοι».

efsyn.gr


 

paradrasi.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Ωμή παρέμβαση Βερολίνου στο «παρά πέντε» των εκλογών

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>