shadow

Με καταιγιστικές καθημερινές μυθοπλασίες, οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συγκυβερνήσεις προπαγανδίζουν δήθεν ‘επιτυχίες’ χάρη της αγαστής συνεργασίας και υποτέλειας τους με Τρόικα, Μέρκελ και Δ.Ν.Τ, όπως:

1. Η βαριά φορολογία είναι σωστή και ωφελεί την Ελλάδα.

Τα 10πλάσια εφοριακά χρέη που ‘έφτιαξαν’ εκ του μη όντως για τον μέσο Έλληνα, μας πνίγουν ήδη ολοσχερώς, είτε άνεργοι, είτε δουλεύουν, οι πολίτες δεν συγκεντρώνουν απολαβές ανάλογες για να πληρώνουν τέτοιους φόρους. Άρα, σε τι αντιστοιχεί αυτό; Σε σκέτη δολοφονία ή αλλιώς σε κυνήγι λαγού το βράδυ με προβολέα……..Σου δίνουμε και την ζωή μας Μέρκελ, να αγιάσουν τα εδώ τσιράκια σου….

2. Έχουμε πλεόνασμα και καλύτερη κατάσταση από το 2009.

Όσο υπάρχει τεράστια ανεργία δεν υπάρχει επαναφορά. Με το μισό πληθυσμό άνεργο, ανασφάλιστο, καταχρεωμένο, έτοιμο να μεταναστεύσει, με κλειστά σχολεία-νοσοκομεία, με αύξηση στα δημόσια ελλείμματα από το 125% στο 175% του ΑΕΠ, παρά τις θυσίες η κακομοιριά μας πλέον δεν έχει τέλος. Ο ξένος οικονομικός τύπος, ξένοι νομπελίστες και κοινή λογική, λένε ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα, μόνο τεράστια χρέη και δημιουργική λογιστική. Τώρα πώς μια κυβέρνηση που ούτε ξέρει πόσα χρωστάει, που πέταξε 5 χρόνια τώρα άνεργους στο δρόμο χωρίς φαγητό ή περίθαλψη τις ελληνικές οικογένειες, που τους άρπαξε ότι χρήματα είχαν, που υποθήκευσε ή ξεπουλάει τζάμπα όλη τους την κοινή περιουσία, ξαφνικά νάσου χαρίζει ψίχουλα που δεν της ανήκουν; Κακοδιαχείριση και ειρωνεία παντρεμένες με κοροϊδία…..Ιδού μέγα προεκλογικό θράσος…..

3. Μνημόνια, συγκυβέρνηση και δανειστές θα αναπτύξουν τον τόπο.

Δεν έχουμε καν ραντεβού με την ανάπτυξη…Το ξεπούλημα των δημόσιων ασημικών, το κυνήγι και η εξόντωση 900 χιλιάδων μικρο-επιχειρήσεων και εκατομμυρίων ιδιωτικών περιουσιών πολιτών μέσω φόρων, θα φέρει ανάπτυξη; Και μετά το ευρύτατο ξεπούλημα, όταν γίνουμε όλοι μετανάστες στον τόπο μας, θα δούμε άσπρη μέρα Τι; Λέτε έτσι να ελαχιστοποιήσουμε την ανεργία, ή απλά ‘συναινούμε’ για ένα τριτοκοσμικό κράτος με τελικά μηδέν και δημόσια και μικρο-ιδιωτική περιουσία για τον μέσο Έλληνα;

Για 1,5 εκατομ. άνεργους και άλλους τόσους αδήλωτους άνεργους ή υποαπασχολούμενους μη-βιώσιμους, επαναφορά σημαίνει κυρίως ντόπιες επενδύσεις, εργασία σε μικρομάγαζα, μικρο-επιχειρήσεις. Δηλ. τουλάχιστον 30 χιλιάδες ευρώ/νέα θέση εργασίας ή τουλάχιστον 100Δις ζεστό χρήμα. Σημαίνει επίσης πολύς χρόνος, αφού και με 100 χιλιάδες μόνιμες ετήσιες προσλήψεις θα χρειαστούμε κάπου 30 χρόνια.

Το ότι όμως ‘σπρώχνουν’ νέους ανθρώπους στην σύνταξη ή στην μετανάστευση, αντί να τους ετοιμάζουν για ‘ανάπτυξη’ στις εδώ επιχειρήσεις, δείχνει ότι η επαναφορά της χώρας και η ανάπτυξη είναι πολύ μακρινή. Όχι, δεν καλλιεργούν την Ελλάδα για να ξαναφυτρώσει, απλώς και μόνο ξεριζώνουν-ιδιοποιούνται όσο πλούτο μπορούν.

4. Το επαχθές χρέος είναι ελάχιστο μέρος του δημόσιου χρέους, το υπόλοιπο είναι δίκαιο και θα πρέπει να εξοφληθεί από το λαό.

Βρε μόνο οι μίζες υπουργών ξεπερνούν το 5% των δημόσιων συμβάσεων. Δεν είναι όμως το ίδιο επαχθείς και οι υπερχρεώσεις 100%-1000% σε δημόσια έργα και προμήθειες, οι αποικιακές δημόσιες συμβάσεις παραχώρησης, ή τα ωμά θαλασσοδάνεια κρατικών τραπεζών σε κόμματα, ημέτερους, τραπεζικά στελέχη, κλπ και οι τόκοι αυτών;

Τα 130 εκατομμύρια φέσι της ΠΑΣΟΚ Α.Ε. που βαφτίστηκε σε χωρίς χρέη ‘Ελιά’ δεν είναι επαχθές χρέος; Άρα, μήπως τελικά πολύ χρέος είναι επαχθές και βαρύνει δικαστικά όσους ‘μαζί τα φάγανε’ στην πλάτη μας (τράπεζες, κόμματα, πολιτικά στελέχη, λαμόγια, μεγαλοεργολάβοι, πολυεθνικές, offshore και λοιποί καλοθελητές); Χώρια το νέο χρέος που αναλάβαμε με τα μνημόνια για να σώσουμε τις ξένες τράπεζες, που όταν κάποτε ανοίξουμε την συζήτηση ίσως αποδειχθεί επίσης επαχθές…..

5. Το χρέος είναι ‘βιώσιμο’, άρα δεν χρειάζεται εκτεταμένη διαγραφή.

Ο παραλογισμός της δήθεν ‘βιωσιμότητας’ του τεράστιου χρέους (700 Δις μαζί με τις εγγυήσεις των τραπεζών) υιοθετήθηκε ως άλλοθι για να εντείνονται στο διηνεκές τα κάθε είδους μέτρα στον Γολγοθά των Ελλήνων. Χωρίς την παραδοχή βιωσιμότητας, θα συζητούσαμε από την αρχή για την αναγκαία αναψηλάφιση, την βαθειά αναδιάρθρωση, την μονομερή στάση πληρωμών ή την πτώχευση.

Συζήτηση, αντί για αιώνια μούγγα. Ναι, ίσως πτωχεύαμε 1 φορά, όχι καθημερινά, μάλιστα χωρίς καμιά προοπτική…

6. Τρόικα, Μέρκελ, Δ.Ν.Τ. και Συγκυβέρνηση στηρίζουν δημοκρατία, δικαιοσύνη και διαφάνεια, μάχονται την αδιαφάνεια-διαφθορά.

Οι πράξεις δείχνουν συστηματικά το αντίθετο. Οι κατά συρροή και κατά συνήθεια μεταμεσονύχτιες, ασυζητητί πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αποφασίζουν και διατάσσουν νόμους επαχθείς, σκοτεινούς και άδικους, χωρίς ηθική υπόσταση, χωρίς αναφορά στους γραπτούς και άγραφους εθνικούς και διεθνείς ή ευρωπαϊκούς νόμους που ξέραμε.

Νόμους που όμως βρίθουν με τροπολογίες για απαλλαγές κακουργηματικών δημόσιων λειτουργών, κομματόσκυλων και ιδιωτών που έβλαψαν ανεπανόρθωτα την χώρα και με αναρίθμητα πλούσια νομιμοφανή ‘δωράκια’ σε ημέτερους και άλλα λαμόγια.
Σήμερα Παπαντωνίου και Μαντέληδες, Χριστοφοράκοι και Τσουκάτοι κυκλοφορούν χαμογελαστοί-ελεύθεροι, αντί να λογοδοτούν για τις μίζες και το επαχθές χρέος, παραμένοντας καλά ‘κρυμμένοι’ στη φούστα της Μέρκελ.

Προκλητικότατες απαράδεκτες διαγραφές προστίμων όπως τα 2Δις ευρώ της ιδιωτικής εταιρείας Ζίμενς, ή των 600 εκατομμυρίων ευρώ Φ.Π.Α. της ιδιωτικής Hoktief τέως διαχειριστή του νέου Αεροδρομίου Αθηνών, αλλά και ατιμωρησία και πλήρη στήριξη με άπειρο δημόσιο χρήμα (250-300 Δις) των τραπεζικών golden boys που γέμισαν τον τόπο με θαλασσοδάνεια προς εαυτούς, μεγαλομετόχους τραπεζών και κόμματα.

​Εκατοντάδες δικογραφίες πολιτικών ‘ωριμάζουν προς παραγραφή’ εντός φακέλων στα υπόγεια της Βουλής, ανεξερεύνητα κάπου 10 χιλιάδες ονόματα 2,5 χιλιάδων λογαριασμών στις Λίστες Λαγκάρντ, και άλλες τόσες ύποπτες εταιρίες offshore. Τι λέμε για τους ελέγχους; Ότι θα χρειαστούν κάπου 250 χρόνια όπως πάει….

Γερά κρατεί και ο προ 11ετίας νόμος Βενιζέλου (2003) περί ανευθύνης υπουργών, που παραγράφει ακόμα αβέρτα ατελείωτους πολιτικούς αλήτες του τόπου, σε 2 μόλις χρόνια ή και νωρίτερα εάν έρθουν εκλογές. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι νομοθέτες απειλούν τον κάθε απλό, αθώο ακόμα και άνεργο-πεινασμένο πολίτη με φυλακή ή βαρύτατα πρόστιμα-δήμευση για άδικους φόρους συνολικά δεκάδων δισεκατομμυρίων.

Που είναι μωρέ η δικαιοσύνη στα παραπάνω; Η ανώτατη ηγεσία της ‘ανεξάρτητης’ δικαιοσύνης μας είτε σιγεί, ή απλά συναινεί ως υποχείριο, με όλες τις παρανομίες της συγκυβέρνησης, όχι μόνο επειδή δεν συγκρούεται ως όφειλε, αλλά και επειδή παρεμβαίνει με περίσσεια προκατάληψη όταν διαταχτεί, το ίδιο συνένοχη στον βιασμό και εκτέλεση εκατομμυρίων αθώων πολιτών μας, πάλι από το Ράιχ, πάλι με τους Τσολάκογλου στην εξέδρα…

7. Μπήκε τέλος στην δημόσια σπατάλη και τις μίζες. Οι θυσίες των πολιτών για το χρέος πιάνουν τόπο.

Αντιθέτως, σήμερα είναι που γίνεται το απόλυτο τσιμπούσι σε τιμές πυρκαγιάς. Τρελοί φόροι στο μέσο πολίτη από εφορία και κρατικά μονοπώλια διοχετεύονται αδιαφανώς προς τρίτους, άπειρο χρήμα σε ανίκανους, άπληστους διαχειριστές (τραπεζίτες, πολιτικούς και κόμματα) και ευρύτατο ευτελές ξεπούλημα πάντων δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών που οι πολίτες πλήρωσαν με κόπους.

Χρήσιμα links

Σήμερα οι ‘επενδυτές’ παίρνουν τα λάφυρα προκλητικότατα: όχι μόνο σε τιμή-τζάμπα, αλλά και στην πλάτη μας, αφού λαμβάνουν δανεικά από εγχώριες τράπεζες που έχει ανακεφαλαιώσει το κράτος, χρεώνοντας τον Έλληνα πολίτη.

Το ανούσιο, βιαστικό, ευρύτατο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι ιδιοτελώς υποκινούμενο και δεν εξυπηρετεί κανένα εθνικό ζήτημα, http://www.cretalive.gr/opinions/view/to-jepoulhma-ginetai-afilokerdws-kai-gia-to…kalo-mas/129125. Το πάρτυ συνεχίζεται…

8. Η συγκυβέρνηση θέλει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

Για να πας σε επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει ότι ξέρεις πως, πότε και από πού δημιουργήθηκε το χρέος, πόσο συνολικά είναι, πόσο κρίνεται ως επαχθές ή παράνομο. Δηλαδή έχεις βρει πρώτα τι υπέγραψε κάθε υπουργός, σε ποιες εξωπραγματικές τιμές, τι μίζα πήρε, εάν πληρώθηκε αλλά ποτέ δεν έγινε, ώστε να μπορείς να αντικρούσεις ΟΛΑ ΟΣΑ δεν υλοποιήθηκαν νόμιμα.

Σημαίνει λοιπόν άπλετο φως ή αλλιώς την ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗ στις δημόσιες συμβάσεις των τελευταίων 30 τουλάχιστον χρόνων. Δυστυχώς, παραδοσιακά οι εδώ κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις απέφυγαν συστηματικά την ουσιαστική διαφάνεια και τις λεπτομέρειες ουσίας σε μνημόνια, όρους συμβάσεων-προμηθειών, κλπ, λέτε να θέλουν εθελοντικά να φωτίσουν ποτέ σε βάθος το αμαρτωλό παρελθόν τους;

9. Δανειστές και συγκυβέρνηση έχουν συμφέρον να μηδενιστεί το χρέος και νοιάζονται για τη μέση Ελληνική οικογένεια.

Ο λύκος νοιάζεται την σωτηρία των προβάτων που κατασπάραξε; Θεωρώ κατηγορηματικά ότι όλοι αυτοί δεν έχουν απολύτως κανένα συμφέρον να ξεχρεώσουμε. Ούτε εμείς ούτε η Κύπρος. Αντιθέτως έχουν τεράστια συμφέροντα να παραμείνουμε αποικία χρέους ως άλλοθι για να απομυζούν περιουσιακά στοιχεία, φόρους και πλούτο στο διηνεκές.

Όσο τα πάντα περιέρχονται στα χέρια τους, τόσο ‘σταθερότερη’ θα κυρήτουν σταδιακά και την οικονομία. Όπως στην Λατινική Αμερική ή Αφρική όπου μόλις ένα 5% του πληθυσμού απεικονίζεται στους ενεργούς οικονομικούς δείκτες, ούτε εδώ προβλέπεται βελτίωση για τον περισσότερο λαό που τον προορίζουν πλέον μόνιμα στο ρόλο ‘ζώου παραγωγής’.

10. Η κυβέρνηση εξασφάλισε τις συντάξεις και ασφάλεια υγείας.

Αφού καταλήστευσαν ωμά τους ασφαλισμένους των ταμείων με χρηματιστήρια, τοξικά ομόλογα και PSI κουρέματα, αποφασίστηκε πλέον η μηδενική κρατική χρηματοδότηση ταμείων έως το 2019. Όμως με 1 ή λιγότερους εργαζόμενους για κάθε συνταξιούχο, με αύξηση θνησιμότητας (κατά 25%) και μείωση νέων γεννήσεων (κατά 20%), φουλ ανεργία και συνεχή μετανάστευση ντόπιων, δεν θα υπάρχουν ούτε αρκετές εισφορές, άρα ούτε συντάξεις των 360 ευρώ.

Με νέα νομοθεσία μετατρέπουν πλέον τα δημόσια νοσοκομεία σε νεκροταφεία, αφού πρέπει λέει να δείχνουν…..ταμειακά κέρδη.

Η δε φασιστική απόφαση της συγκυβέρνησης πλέον να δημεύει ιδιωτικές περιουσίες για εκκρεμείς εισφορές από εν-δυνάμει ανασφάλιστους και άνεργους, δηλ. να ξαναληστεύει τους ήδη ληστεμένους μέσω του ΧΑΑ, των ομολόγων και του PSI δικαιούχους των ταμείων, είναι η τελευταία πράξη στο δράμα της τελειωμένης-αναξιόλογης μελλοντικής δημόσιας ασφάλισης-σύνταξης. Δημεύουν όσα μπορούν για να δημεύουν, να τα δίνουν στους δανειστές…όχι στο σύστημα, όχι στους δικαιούχους. Μηδέν κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε καν νεοφιλελεύθερη ….

11. Χωρίς επιστροφή το ευρώ, με δραχμή όλα πια πεθαίνουν.

Το ευρώ είναι απλώς εργαλείο, αν αποφασίσουμε ότι δεν δουλεύει ούτε για εμάς το αλλάζουμε. Η δραχμή δεν είναι κατ’ ανάγκη πληθωριστική, τυπώνουμε όσες θέλουμε και άρα ‘την πάμε’ όπου θέλουμε, ίση με ένα ευρώ, πολύ υποδεέστερη ή πολύ ακριβότερη. Ο τελικός στόχος όμως είναι να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών και όχι των τραπεζιτών.

Με την δραχμή, θα υπήρχε αδιάκοπη εσωτερική ρευστότητα και τουλάχιστον το εσωτερικό εμπόριο με ντόπια αγαθά-υπηρεσίες θα ήταν ζωντανό, νοσοκομεία και σχολεία θα ήταν ΟΛΑ ανοικτά (βρε ούτε στην κατοχή δεν είχαν κλείσει) και ο κόσμος θα δούλευε, θα είχε ελπίδα, ενώ και τα χρέη μας θα πληρώνονταν με δραχμές.

12. Τα μνημόνια είναι μονόδρομος, αφού και ο Σαμαράς που διαφωνούσε αρχικά, τα στήριξε και τα επέκτεινε.

Σήμερα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ούτε θυμούνται πια σε τι διαφωνούσαν για 40 συναπτά χρόνια. Είναι φανερό ότι στερούνταν πολιτικής ιδεολογίας πέραν αυτής της μίζας και της καρέκλας, αφού τα στελέχη τους συνήθιζαν το μεν μισό χρόνο να κλέβουν, τον άλλο μισό να κουκουλώνουν τα κλεμμένα, ενώ όλα τα χρόνια ‘τάχα να τσακώνονται’……για το ποιοί ημέτεροι θα ανακυκλωθούν στην εξουσία, ώστε να ξαναμοιράσουν ‘τα καλούδια’ αναλόγως των νέων ποσοστών. Άλλαξε τίποτα;

13. Συγκυβέρνηση, τρόικα, ΔΝΤ, Μέρκελ στηρίζουν καταβολή των κατοχικών αποζημιώσεων και δανείων και την επιστροφή των ΝΑΖΙ-κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Στην ουσία όλοι με κοινή συνεννόηση κωφεύουν και αποφεύγουν συλλογικά κάθε τέτοια δίκαιη ενέργεια που θα αλάφρυνε το χρέος. Συναινούν όμως έτσι (άθελα τους;) στο να συνεχίζουν, οι σημερινοί απόγονοι των Ναζί, όπως η Μέρκελ, να αρνούνται πεισματικά την επί κατοχής ευρύτατη έκταση δολοφονιών και καταστροφών (κάπου 1 εκατ. Έλληνες θύματα), κατοχικά δάνεια και κλοπές αρχαιολογικών θησαυρών.

Έτσι, ωμά ψευδόμενοι επισήμως για όσα φοβερά κακουργήματα έπραξαν εδώ και αφετέρου βοηθούμενοι από ευνοϊκές προς αυτούς αποφάσεις του Αρείου Πάγου (απίστευτο ε;), και την σιωπή όλων των υπολοίπων, οι Γερμανοί σήμερα δεν παραδέχονται σοβαρές ‘ζημίες’, υποβαθμίζοντας όλο το ‘πακέτο’ (αποζημιώσεις, αρχαία, κλπ)……..Είναι καλά-καλά βολεμένοι ε;

14. Βγαίνουμε πια από τα μνημόνια, δρομολογήθηκε από την συγκυβέρνηση η ανάπτυξη.

Έχει αποφασιστεί και αναγγελθεί στην ΕΕ, ότι θα βγούμε από την επιτήρηση τους μόνο όταν το χρέος πέσει κάποτε από το τωρινό 175% του ΑΕΠ στο 70%, δηλαδή πολύ κάτω και από το μισό, που σημαίνει ότι με μηδενικά επιτόκια σε 50+ χρόνια. Άρα χωρίς σκέψη και τα μνημόνια μένουν και εμπλουτίζονται με νέα υπό άλλη ονομασία…..

Αναρωτιέμαι όμως όταν μας υπόσχονται ανάπτυξη, σε τι αναφέρονται; Εννοούν νέο πλούτο για τον μικρομεσαίο (από πού άραγε;) ή νέο σερί με δανεικά από….αγορές; Και το κυριότερο ΠΟΥ στο κόσμο είδε κανείς ανάπτυξη υπό μια καθημερινά ασταθή, εξόχως ασύδοτη, εξόχως αλλοπρόσαλλη και άδικη, ρατσιστική, εξοντωτική φορομπηχτική πολιτική; Άρα μάλλον ή νέα δανεικά ή το ξεπούλημα του τόπου σε ημέτερους καρχαρίες εννοούν ως ανάπτυξη….

15. Το ‘επόμενο εξάμηνο’ θα έχουμε ανάπτυξη.

Μα το ποιο επόμενο εξάμηνο περιμένουμε 5 χρόνια τώρα; Με κάθε επόμενο εξάμηνο βλέπουμε κάτι άλλο από περισσότερη ανεργία-πείνα;

16. Οι καταχραστές του Δημοσίου χρήματος τιμωρήθηκαν και πλέον αλλάζουμε σελίδα.

Ανέκδοτο χωρίς λόγια…..

Σπύρος Βροντινός, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Ηράκλειο Κρήτης

olympia.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>