Μην Χάσετε

shadow

Αερογέφυρα  έχει στήσει από το πρωί η ρωσική Αεροπορία με πάνω από 30 μεταφορικά αεροσκάφη IL-76 να  προσγειώνονται  στο αεροδρόμιο στη Συφερόπολη μεταφέροντας δυνάμεις αλεξιπτωτιστών και υλικό. Εκτός όμως απο μεταφορικά αεροσκα΄φη την παρουσία τους πάνω απο την Συμφερόπολη έκαναν και μαχητικά αεροσκάφη όσο και βομβαρδιστικά Tu-22M3.

Η κίνηση εντάσσεται στην περαιτέρω ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία απόρροια της χθεσινής τραγωδίας στην Οδησσό όπου πάνω από 35 ρωσόφωνοι βρήκαν το θάνατο ύστερα από τον εμπρησμό κτιρίου από εξτρεμιστές του Κιέβου.

Η αερομεταφορά δυνάμεων σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο του υπουργείου Αμύνης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες «μέχρι η οροφή και η επάρκεια σε υλικό  των ρωσικών δυνάμεων να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά τιε χθεσινές εξελίξεις» είπε χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 Η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία όπως αναφέρεται από ρωσικά ΜΜΕ αποφασίστηκε εχθές αργά το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, εντάσσει πλέον την νέα επαρχία της Ρωσίας απευθείας στη στρατιωτική δομή της Μόσχας.

Παράλληλα οι συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται αμείωτες. Τουλάχιστον 5000 διαδηλωτές στο Ντόνετσκ πραγματοποίησαν κατάληψη του αρχηγείου των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU.

Χρήσιμα links

Στο Lugansk και σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από άλλες ανεξάρτητες πηγές, τμήμα δυνάμεων του Κιέβου αποτελούμενο από 200 στρατιώτες αιχμαλωτίστηκε από άνδρες της Berkut της δύναμης που διέλυσε το Κίεβο ύστερα από την αλλαγή του καθεστώτος.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια παραμένει το τι συμβαίνει στο Καρματόρσκ καθώς όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ αυτό φαίνεται να έχει καταληφθεί από δυνάμεις του Κιέβου ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποίησαν εχθές το βράδυ και σήμερα.

Σύμφωνα με ρωσόφωνους ακτιβιστές τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από τραυματίες ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 12 εκ των οποίων οι δύο από ελεύθερους σκοπευτές από τις συγκρούσεις του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον Ilya Dolzhnitsky, επικεφαλής των ακτιβιστών στο Ντόνετσκ μόνο η κεντρική πλατεία της πόλης έχει μείνει υπό τον έλεγχο των δυνάμεων αυτοάμυνας.

Βίντεο από την περιοχή του Slovyansk με αντιαεροπορικά πυρ΄’α των δυνάμεων αυτοάμυνας

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>