Μην Χάσετε

shadow

Άρχισε η τελετή αγιοποίησης των παπών Ιωάννου Παύλου του Β’ και Ιωάννη του Εικοστού Τρίτου, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, οι πιστοί αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ η τελετή μεταδίδεται απευθείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι διεθνείς αντιπροσωπείες ξεπερνούν τις εκατό, με παρόντες τριάντα τέσσερις αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.


Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε τους πιστούς να συρρεύσουν στη Ρώμη και να προσευχηθούν σε έντεκα ολονυκτίες που τελέστηκαν σε ένδεκα εκκλησίες της Αιώνιας Πόλης.

Δεκάδες χιλιάδες οι προσκυνητές που έφτασαν από την Πολωνία, την πατρίδα του πάπα Κάρολ Βοϊτίλα, όπως και από την ιταλική πόλη του Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, την ιδιαίτερη πατρίδα του πάπα Ιωάννη του Εικοστού Τρίτου.
Ύψιστα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί, με δέκα χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, των καραμπινιέρων, της οικονομικής αστυνομίας και του στρατού, οι οποίοι εγγυώνται την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην όλη αυτή τελετή.

Χρήσιμα links

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ένας από τους μικρότερους πιστούς που παρακολουθούν τη σημερινή τελετή είναι ο Τζοβάνι Πάολο, ένα βρέφος τριών μόλις μηνών, μαζί με τους γονείς του. Το όνομά του, φυσικά, είναι ένδειξη πίστης και αφοσίωσης στον πολωνό ποντίφικα ο οποίος αγιοποιείται σήμερα.

Στην πλατεία Ρισορτζιμέντο της Ρώμης, τέλος, κοντά στο Βατικανό, ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός έχει δημιουργήσει και έναν μικρό χώρο για τις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους, ή απλώς, να μπορέσουν να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.


newpost.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>