Μην Χάσετε

shadow

Σε ευθεία προειδοποίηση προς τη Δύση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του για την ουκρανική κρίση. «Αν δεχθούμε επίθεση θα απαντήσουμε. Αν τα συμφέροντα, τα νόμιμα συμφέροντα, τα συμφέροντα των Ρώσων δεχθούν ευθεία επίθεση όπως συνέβη στην περίπτωση της Νότιας Οσετίας, δεν βλέπω άλλο τρόπο από το να απαντήσουμε βάσει του διεθνούς δικαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Παράλληλα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν βάλει χέρι σε όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Επικαλέστηκε, μάλιστα, τη σύμπτωση της επανέναρξης της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία με την επίσκεψη στη χώρα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Χρήσιμα links

Μιλώντας για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ρωσοουκρανικά σύνορα, ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση ρωσικές μονάδες δεν πέρασαν τα σύνορα και παρέμειναν σε ρωσικό έδαφος. Κατά τον Σεργκέι Λαβρόφ, η κατάσταση στην Ουκρανία αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της προσπάθειας των ΗΠΑ να κερδίσουν έδαφος στη γεωπολιτική σκακιέρα. «Οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν ότι δεν έχουν αυτοί τον πρώτο ρόλο σε κάθε μέρος της υφηλίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

koutipandoras.gr

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>