Μην Χάσετε

shadow

Τη φύλαξη πέντε ρωσικών βάσεων βαλλιστικών πυραύλων θα αναλάβουν μέσα στο 2014 οπλισμένα ρομπότ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του New Scientist και του ρωσικού πρακτορείου Novosti, που επικαλούνται δηλώσεις του Ντμίτρι Αντρέγεφ, στελέχους του υπουργείου Άμυνας της χώρας, τον προηγούμενο μήνα.


Οι εν λόγω ρομποτικοί φύλακες αναπτύσσονται από την Izhevsk Radio Plant, εταιρεία που εδρεύει 1.200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Έχουν βάρος περίπου 900 κιλά και είναι εξοπλισμένοι με κάμερες, αποστασιόμετρο λέιζερ και ραντάρ. Ο βασικός οπλισμός είναι ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών, με την επιλογή τοποθέτησης μικρότερων όπλων. Σύμφωνα με το New Scientist, ένα τέτοιο ρομπότ μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 45 χιλιομέτρων ανά ώρα και να επιχειρεί συνεχόμενα για 10 ώρες ή να τεθεί σε sleep mode για μία εβδομάδα.

Τα ρομπότ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα μπορούν να προσβάλλουν στόχους χωρίς να απαιτείται άδεια από άνθρωπο χειριστή. Οι δοκιμές τους, σύμφωνα με τον Αντρέγεφ, ξεκίνησαν μέσα στον Μάρτιο, και τα ρομπότ θα αναλαμβάνουν αποστολές αναγνώρισης, περιπολίας, εντοπισμού και καταστροφής στατικών ή κινούμενων στόχων και παροχής πυρών υποστήριξης στο προσωπικό ασφαλείας που φυλά τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Χρήσιμα links

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το New Scientist, τον Ιανουάριο του 2013 ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, είχε δηλώσει ότι ο ρωσικός στρατός θα επεκτείνει την χρήση ρομπότ, ενώ τον Ιούνιο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Ρογκόζιν, είχε ανακοινώσει σχέδια για ένα νέο εργαστήριο στρατιωτικών ρομπότ στο εργοστάσιο όπλων Ντεγκτιάρεφ στο Κοβρόφ, καθώς και για ένα νέο κέντρο στρατιωτικής ρομποτικής.


infognomonpolitics.blogspot.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>