Μην Χάσετε

shadow

Μεγάλη νίκη φαίνεται ότι πετυχαίνουν οι ρωσόφωνες δυνάμεις Αυτοάμυνας στο Σλαβιάνσκ της περιφέρειας του Ντονέτσκ, καθώς πέτυχαν να ανακαταλάβουν την πόλη και να διαλύσουν τις μονάδες του ουκρανικού Στρατού που είχαν επεδράμει και αυτή τη στιγμή τις κυνηγούν μέσα στα δάση της περιοχής.

Η νίκη των ρωσόφωνων κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική γιατί επτεύχθη με ελαφρύ οπλισμό κατά μηχανοκίνητων μονάδων εξοπλισμένων με ΤΟΜΑ ΒΜΠ-2, ΒΤΡ-80 και BRDM-2.

Yυπενθυμίζεται ότι οι ρωσόφωνοι έχουν στην κατοχή τους έξι τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία και χρησιμοποίησαν, αλλά και θα χρησιμοποιήσουν εναντίον του οδοφράγματος που ελέγχουν οι Ουκρανοί εκτός της πόλης. Τα οχήματα αυτά τους τα παρέδωσαν στρατιώτες του ουκρανικού Στρατού οι οποίοι και αυτομόλησαν με το μέρος των ρωσόφωνων.

Αυτή τη στιγμή η πολιτοφυλακή του Σλαβιάνσκ ελέγχει όλες τις οδικές αρτηρίες της πόλης, και έχουν σχηματίσει φάλαγγα όπως φαίνεται και στο βίντεο με την οποία κατευθύνονται εναντίον του ουκρανικού οδοφράγματος.

Ομάδες ρωσόφωνων στο Σλαβιάνσκ προχωρούν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις τύπου “search and destroy” σε αυλές σπιτιών, σε στενά δρομάκια και σε προαστιακές κατοικίες, προς εξουδετέρωση τυχόν παραστρατιωτικών του Δεξιού Τομέα που έχουν απομείνει παγιδευμένοι μακριά από τις φίλιες γραμμές τους.

Χρήσιμα links

Ο επόμενος στόχος είναι το οδόφραγμα που φράζει την είσοδο του Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με τους ρωσόφωνους δεν φαίνονται πλέον ουκρανικά τεθωρακισμένα, “και εάν έχουν μείνει πεζικάριοι θα τους αναγκάσουμε να φύγουν” αναφέρει ο εκπρόσωπός τους, και συνεχίζει “πλέον δεν κάνουμε αμυντική επιχείρηση, αλλά επιθετική” κάτι που δείχνει υψηλό ηθικό, και μεγάλη αυτοπεποίθηση, που σημαίνει ότι η επιχείρηση των Ουκρανών πήγε πολύ “στραβά”.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός απωλειών που προς ώρας είναι άγνωστος. Το Σλαβιάνσκ δεν είναι απλώς μια πόλη 100000 κατοίκων είναι στρατηγικής σημασίας, διότι αποτελεί την πύλη του Ντονέτσκ. Όσο αυτό μένει στα χέρια των ρωσόφωνων τόσο πιο άνετα θα προχωρήσει το δημοψήφισμα του το Ντονέτσκ για απόσχιση από την Ουκρανία στις 11 Μαΐου.

Από τη στιγμή που το Σλαβιανσκ των 100000 κατοίκων αποδεικνύεται τόσο σκληρό καρύδι είναι εμφανές ότι ο ουκρανικός Στρατός (ή όποιοι τον αποτελούν) δεν είναι σε θέση να κάνει καλά πόλεις του εκατομμυρίου και άνω όπως το Λούγκανσγκ, το Ντονέτσκ, και το Χάρκοβο

ΠΗΓΗ


Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα… Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς, το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook με LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>