Μην Χάσετε

shadow

ΚΟΡΑΚΙΑ-ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Είναι εικόνες που διαδραματίζονται σχεδόν καθημερινά στην Ισπανία. Ολόκληρες οικογένειες αναγκάζονται να φύγουν από το σπίτι τους ύστερα από την εντολή αναγκαστικής έξωσης. Αυτό συνέβη και στην οικογένεια της 45χρονης Μαρία Ισαμπέλ Ροντρίγκες Ρομέρο.

 


Στην εξαμελή της οικογένεια όλοι είναι άνεργοι, έχει μία κόρη οκτώ ετών και η μητέρα της πάσχει από διπολική διαταραχή.

tha-ginoume-ispania-pleistiriasmoi-polemiko-imerologio2

tha-ginoume-ispania-pleistiriasmoi-polemiko-imerologio3

Διέμεναν όλοι μαζί επί 24 χρόνια σε διαμέρισμα της εταιρείας State City Hall Housing Company (EMVS). Κατέβαλαν οφειλή προς την εταιρεία ύψους 1.200 ευρώ, ωστόσο η EMVS τους ενημέρωσε πως παρ” όλα αυτά θα πρέπει να μετακομίσουν.

Η εντολή έξωσης εκτελέστηκε από την αστυνομία παρά την αντίσταση δεκάδων μελών της Πλατφόρμας Θυμάτων Υποθήκης (PAH).

Στην πόρτα μπήκε λουκέτο, οι ίδιοι και όλα τα υπάρχοντά τους βρίσκονται στο δρόμο…Προσεχώς και στην Ελλάδα σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη στο Capital. gr

tha-ginoume-ispania-pleistiriasmoi-polemiko-imerologio4

tha-ginoume-ispania-pleistiriasmoi-polemiko-imerologio5

Μια σημαντική αλλαγή στον τρόπου που η εφορία θα βγάζει στο σφυρί ακίνητα των φορολογούμενων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο περιλαμβάνει η τελευταία αξιολόγηση της Κομισιόν για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου.
Με στόχο να μην βγαίνουν οι πλειστηριασμοί άγονοι και να εκποιούνται τα ακίνητα των οφειλετών προκειμένου να εισρεύσει ζεστό χρήμα στο ταμείο του δημοσίου αλλάζουν μερικές βασικές παράμετροι του όλου συστήματος. Η ελάχιστη τιμή θα μπορεί να είναι το ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας ή ακόμη και χαμηλότερα, ενώ οι πλειστηριασμοί θα δημοσιοποιούνται μέσω των μέσων ενημέρωσης αλλά και ειδικού ιστότοπου που θα δημιουργήσει για αυτό το λόγο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Χρήσιμα links

Με βάση το σημερινό σύστημα που έχει αποδειχθεί πλήρως αναποτελεσματικό στο να εξασφαλίσει δημόσια έσοδα από τον εκπλειστηριασμό ακινήτων οι πλειστηριασμοί ακινήτων των οφειλετών του δημοσίου βγαίνουν κατά κύριο λόγο άγονοι. Σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς οι πλειστηριασμοί δημοσιοποιούνται μέσω δημοσίευσης σε μια εφημερίδα ενώ η ελάχιστη τιμή στην οποία μπορεί να εκπλειστηριασθεί ένα ακίνητο είναι η αντικειμενική αξία.

Αυτό, με δεδομένο ότι οι αντικειμενικές αξίες στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις εμπορικές είναι και ο κυριότερος λόγος που οι πλειστηριασμοί βγαίνουν άγονοι. Για να «σπάσει» η αντικειμενική αξία ως ελάχιστη τιμή θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δυο άγονοι πλειστηριασμοί και στη συνέχεια το δημόσιο να ζητήσει μέσω της δικαιοσύνης τη μείωση της τιμής για την επανάληψη του πλειστηριασμού. Συνήθως αυτές οι διαδικασίες κρατούν μήνες και μάλιστα πολλές φορές δεν φέρνουν και αποτέλεσμα.

Το νέο σύστημα που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας και αναμένεται να αλλάξει σύντομα με κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη βουλή προβλέπει τα εξής:

-το πρόγραμμα πλειστηριασμού θα δημοσιοποιείται μέσω καταχωρήσεων σε μέσα ενημέρωσης αλλά κυρίως μέσω ειδικού ιστότοπου που θα δημιουργηθεί γι’ αυτό το λόγο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
-η ελάχιστη τιμή για τον πλειστηριασμό θα είναι το ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου ανεξάρτητα από το ύψος του συνολικού χρέους του φορολογούμενου.
-η φορολογική αρχή θα έχει τη δυνατότητα να ορίσει τιμή ακόμη και χαμηλότερη από το ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας στην περίπτωση που ο αρχικός πλειστηριασμός βγει άγονος.

Παράγοντες της κτηματαγοράς σημειώνουν ότι οι άγονοι πλειστηριασμοί είναι κυρίως αποτέλεσμα της στρέβλωσης που δημιουργούν στην αγορά οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι οποίες παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά λόγω της ύφεσης, δεν έχουν «διορθωθεί» από το υπουργείο Οικονομικών. Το πάγωμα των αντικειμενικών τιμών στα εξωπραγματικά επίπεδα του 2008 είναι μια από τις βασικές μεθοδεύσεις του υπουργείου Οικονομικών για την εξασφάλιση υψηλών εισπράξεων από τους φόρους ακινήτων.

thesecretrealtruth.blogspot.com

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>