Μην Χάσετε

shadow

To 86% των συριακών χημικών όπλων έχει καταστραφεί. Αυτό δήλωσε ο Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων, με ανακοίνωσή του. Τα υπόλοιπα χημικά όπλα της Συρίας θα καταστραφούν εντός, το αργότερο, της επομένης εβδομάδας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνεται κάθε πιθανή λαβή για νέα προβοκάτσια, όπως αυτή του Αυγούστου του 2013, που παραλίγο να προκαλέσει ΝΑΤΟϊκό πλήγμα. Η απομάκρυνση των χημικών από τη χώρα έχει πάντως καταστεί δυσκολότερη…

Αυτό προέκυψε από τότε που οι αντάρτες, με την υποστήριξη της Τουρκίας, κυριάρχησαν στην παράκτια περιοχή της Λατάκιας, με αποτέλεσμα ορισμένοι, στις ΗΠΑ, να θεωρούν ότι το καθεστώς Άσαντ δεν θα προλάβει μέχρι τις 30 Ιουνίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία, να καταστρέψει το σύνολο των χημικών όπλων που διαθέτει, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Χρήσιμα links

Επίσης, το καθεστώς Άσαντ έχει να αντιμετωπίσει και τις νέες κατηγορίες, εκπορευόμενες από τους αντάρτες, ότι χρησιμοποίησε και πάλι χημικά που είναι εύκολο να παρασκευαστούν (όπως το χλώριο) κατά των ανταρτών, την προηγούμενη εβδομάδα. Αντίθετα, οι συριακές αρχές – όπως άλλωστε αναμενόταν – έκαναν λόγο για νέα προβοκάτσια, κατηγορώντας τους αντάρτες ότι αυτοί χρησιμοποίησαν χλώριο, για να προκαλέσουν εντυπώσεις.

defence-point.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>