Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2014
0

Κάποια στιγμή, αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνουμε ,είναι να απενοχοποιήσουμε μέσα μας τον θεό, από κάθε άσχημο ή κακό ,μας συμβαίνει. Δεν είμαστε κουρδιστά ρομπότ χωρίς βούληση και δύναμη να αντιδράσουμε.

Όταν κάποιος πεθαίνει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τον πήρε ο Θεός. Δεν είμαστε κήπος με λαχανικά ,ούτε ο Θεός είναι κηπουρός να στέκεται απάνω από την Γη και να κόβει λάχανα όταν του αρέσουν.

Η έκφραση τον πήρε ο Θεός που χρησιμοποιούμε πολλές φορές ,δεν έχει στην κυριολεξία αυτή την έννοια. Δεν τον πήρε. Απλά εκεί κατέληξε. Σε ορισμένες περιπτώσεις ,για λόγους που ο Θεός ξέρει ,μπορεί να συμβαίνει και αυτό, αλλά είπαμε, για λόγους που ο Θεός ξέρει.

Ο κάθε ένας μας ,έρχεται με κάποια χαρίσματα και δυνατότητες να περάσει αυτό το στάδιο που λέγεται ζωή. Οι επιλογές είναι δικές μας. Δεν μας βάζει ο Θεός, πάνω σε μια μεγάλη μηχανή να τρέχουμε με 200 χιλιόμετρα, ούτος ώστε αν σκοτωθούμε να του ζητάνε ευθύνες οι συγγενείς μας. Αν ήταν ντε και καλά να μας πάρει, θα μας έπαιρνε και πριν ανέβουμε στην μηχανή. Γιατί να μπει σε όλη αυτήν την διαδικασία;

Εμείς πατάγαμε το γκάζι τέρμα. Είχαμε όμως δικαίωμα επιλογής. Μυαλό έχουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε ελαττώσει ταχύτητα. Δεν τα κάναμε όμως. Ο Θεός τι μας φταίει;

Όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις θανάτων από ατύχημα κάποιος είχε την επιλογή για να το αποφύγει και να γλυτώσει την δική του την ζωή ή των άλλων που πέθαναν από το δικό του λάθος

Και σε θέματα ασθενειών. Ένας που καπνίζει 40 χρόνια ,γιατί να ζητήσει ευθύνες από τον Θεό ,που έπαθε καρκίνο στους πνεύμονες; Μετά υπάρχουν τα θέματα κληρονομικότητας από γονείς που δεν εξετάστηκαν πριν κάνουν παιδιά και τους μεταβιβάσουν ασθένειες και ένα σωρό άλλα ,στα οποία δεν έχει να κάνει τίποτα ο Θεός. Γιατί;

Γιατί μας έδωσε ελεύθερη βούληση.!!!!!!!

Μας άφησε ελεύθερους εμείς να αποφασίζουμε. Εμείς να κάνουμε τις επιλογές μας. Και πολλές φορές οι δικές μας λάθος επιλογές φέρνουν τον θάνατο είτε σε εμάς είτε σε άλλους.

Αυτό που κάνει ο Θεός ,είναι να μας δίνει την ευλογία του ,να βρεθούμε κοντά του, όσοι αποδείξουν ότι αξίζουν να βρεθούν εκεί. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν κρίνει πώς πρέπει να επέμβει με την αγάπη του και να αλλάξει την ροή κάποιων πραγμάτων, μας κάνει το θαύμα και επεμβαίνει.!!!!!!!!! Γιατί πρέπει κάποιος να επιτελέσει ένα έργο στο μέλλον και πρέπει να επέμβει για να του δώσει την δυνατότητα να το επιτελέσει.

Άλλα αυτός θα αποφασίσει αν πρέπει η όχι. Και πάντα για το δικό μας συμφέρον.

Ας απενοχοποιήσουμε λοιπόν τον Θεό από τα δικά μας δεινά και ας συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ελεύθεροι, άρα είμαστε και υπεύθυνοι. Δεν κάνει ο θεός πολέμους, δεν ρίχνει αρρώστιες, δεν κάνει αεροπειρατείες, ούτε αφήνει λακκούβες στον δρόμο που πέφτουμε μέσα.

Ούτε πρέπει να τα βάζουμε με τον Θεό για ασθένειες που παρουσιάζονται σε μικρά παιδιά και νεογέννητα.

Έχει να κάνει με την φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Είναι οι συνέπειες από τα τρόφιμα που τρώμε, από τον αέρα που αναπνέουμε και ένα σωρό άλλα πράγματα που έχουν αλλοιώσει την φύση. Οι συνέπειες όλων αυτών, φυσικό είναι να επηρεάσουν την εξέλιξη του είδους μας.

Δεν ραντίζει ο Θεός με δηλητήρια τα τρόφιμα, ούτε μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε. Δεν κάνει διαρροές ραδιενέργειας, ούτε ταΐζει τα ζώα μας με βιομηχανοποιημένες τροφές ,αντίθετες με τον οργανισμό τους ,για να αναπτυχθούν γρηγορότερα που μέσω της διατροφικής αλυσίδας προκαλούν καρκίνους ,ακόμα και σε μικρά παιδιά..

Σε όλα αυτά τα άσχημα, έχει βάλει ο άνθρωπος το χέρι του. Και οι πρόσφατες καταστροφικές καιρικές συνθήκες στον πλανήτη, είναι συνέπειες ανθρώπινων χειρισμών που επέφεραν δυσαρμονία στην λειτουργία της φύσης. Και φυσικά θα υποστούμε τις συνέπειες. Είμαστε ελεύθεροι και πληρώνουμε το τίμημα της μη καλής διαχείρισης της ελευθερίας μας.

Όλα αυτά, μας έγιναν σαφέστατα γνωστά όταν αμαρτήσαμε μέσα στον ίδιο τον Παράδεισο, επειδή θέλαμε να κάνουμε ότι μας αρέσει, παρακούοντας τον θεό. Τότε ο Θεός είχε δύο επιλογές. Ή να μας καταστρέψει σαν είδος απειθάρχητο και επικίνδυνο ή να μας δώσει την ελευθερία μας να την διαχειριστούμε όπως εμείς θέλουμε μακριά από την άμεση προστασία του. Και μας έδωσε άλλη μία ευκαιρία. Την οποία βιώνουμε καθημερινά.

Αντί να ζητάμε ευθύνες από τον Θεό λοιπόν, ας καταλάβουμε καλύτερα ποια είναι η θέση μας και ποιες οι ευθύνες μας.Ο Θεός δεν φταίει για τα δεινά μας. Εμείς τα δημιουργούμε. Αν έχουμε αγνή ψυχή ,μπορούμε να επωφεληθούμε από την ευλογία του ,που υπάρχει διάχυτη στον κόσμο και να προστατευτούμε από κάποια γεγονότα. Άλλα μέχρι εκεί.

Αν επέμβαινε στην καθημερινότητα του καθενός μας τότε θα ήμασταν παιδιά μου ρομπότ…

Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν τον Θεό για αυτήν την ελευθερία που έχουμε και ας κοιτάξουμε να κάνουμε καλή χρήση σε αυτήν.

Να είστε ευλογημένοι.

Πατήρ Ιωάννης

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου