polemiko imerologio oukraniki krisi syria Boeing 777
12 Φεβρουαρίου 2014

Οι τουρκικές πλωτές γέφυρες στον Έβρο η νέα απειλή

Νέο οπλικό σύστημα - που ''κοιτάει'' προς τον Εβρο - απέκτησε η Τουρκία! Πρόκειται για το τουρκικής κατασκευής σύστημα πλωτής γέφυρας Samur που έχουν σχεδιάσει Τούρκοι μηχανικοί, και το οποίο , όπως μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση, <<θεωρείται το πιο προηγμένο στον κόσμο>>.

Όπως ειπώθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς προπαγάνδας ,χάρη στο Samur τα υδάτινα κωλύματα δεν αποτελούν πια εμπόδιο για τον Τουρκικό Στρατό.

Το αμφίβιο σύστημα έχει την ικανότητα να κινείται στο νερό με το φορτίο που μεταφέρει αλλά και στην ξηρά.Το Samur μετατρέπεται σε πλωτή γέφυρα αλλά λειτουργεί και σαν αμφίβιο όχημα όταν επιχειρησιακά κριθεί αναγκαίο, αναφέρουν οι Τουρκοι.

Το σύστημα έχει μήκος 13 μέτρα και βάρος 36 τόνους. Μπορεί να μεταφέρει ένα άρμα μάχης στην απέναντι όχθη. Κατά τους σχεδιαστές πολλές μονάδες Samur μπορούν να ενωθούν και να δημιουργήσουν μια πλωτή γέφυρα μεγάλου μήκους.

Η καμπίνα του χειριστή του συστήματος είναι θωρακισμένη με αλεξίσφαιρα τζάμια και διαθέτει χημική, βιολογική, ραδιολογική και πυρηνική προστασία.Το Samur είναι εξοπλισμένο επίσης και με κάμερες νυχτερινής όρασης.

(onalert)

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

  • Blogger Comment
  • Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Copyright © 2012 Πολεμικo Ημερολoγιο All Right Reserved
Κατασκευή ιστοσελίδωνVelvetStudio.gr