ΕΡΕΥΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
24 Μαρτίου 2014

Η Τουρκία απειλεί να εισβάλει στην Συρία για έναν τάφο..

Tελεσίγραφο Τουρκίας στην Συρία για έναν ... τάφο! - Φωτιά παίρνει και η Α.Μεσόγειος

Όσοι πίστεψαν ότι το χθεσινό επεισόδιο με την κατάρριψη εντός του συριακού εναέριου χωρου (εκεί τουλάχιστον έπεσε το αεροσκάφος MiG-23) ήταν τυχαίο περιστατικό και δεν υπάρχει πρόθεση από τουρκικής πλευράς για κλιμάκωση, όπως από την αρχή διείδε το defencenet.gr, μάλλον θα απογοητευθούν από το τελεσίγραφο που έστειλε ο ... «μετριοπαθής» πρόεδρος της Τουρκίας, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ για έναν ... τάφο!

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος θεωρείται από την μεγάλη πλειοψηφία των (αφελών ή άσχετων..) Ελλήνων "γεωστρατηγικών αναλυτών ως "μετριοπαθής" σε σχέση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν, έστειλε τελεσίγραφο στην Συρία ότι "Αν δεν εξασφαλίσει την ασφάλεια του τάφου του Σουλεϊμάν Χαν, η Τουρκία θα εισβάλλει στο συριακό έδαφος"!

Ο συγκεκριμένος Τουρκομογγόλος με καταγωγή από τα Αλτάια θεωρείται από τους ίδιους τους Τούρκους ως ο "πατριάρχης" της τουρκικής φυλής και πνίγηκε στον Ευφράτη τον 13ο αιώνα όταν προσπάθησε να μάθει κολύμπι!

Ο τάφος του βρίσκεται 30 χλμ. εντός του συριακού εδάφους. Τυπικά τα 30 τετραγωνικά μέτρα του τάφου και το περιβάλλοντος χώρου είναι όντως τουρκικό έδαφος καθώς για διπλωματικούς λόγους τον είχε παραχωρήσει ο ίδιος ο Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τουρκία την εποχή που οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν εξαιρετικές, μέχρι τις αρχές του 2011..

Σε μια πρωτοφανή δήλωση απόλυτα καταδεικτική των προθέσεων της Άγκυρας ο Α.Γκιούλ ανεφερε ότι: «Κάποιες χώρες κατέχουν εδάφη, σε νησιά, ακόμα και σε άλλες ηπείρους, εκτός των συνόρων τους. Η περιοχή της Συρίας όπου βρίσκεται ο τάφος του Σουλεϊμάν είναι η μόνη περιοχή, εκτός των συνόρων της μητέρας πατρίδας μας. Είναι τουρκική περιοχή και η τουρκική σημαία κυματίζει εκεί. Για αυτό να υπερασπίσουμε την περιοχή αυτή σαν να πρόκειται για τα σύνορά μας… Αυτό θέλω να το μάθουν όλοι»!

Δηλαδή ευθέως χαρακτήρισε έδαφος της Συρίας ως "τουρκικό έδαφος" και βέβαια πρόκειται για την πιο γελοία δικαιολογία εισβολής από την εποχή της μάχης του Μαραθώνα, αλλά αυτοί είναι οι Τούρκοι και το ερώτημα είναι πλέον τις μέλλει γενέσθαι, αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγω για ανάπτυξη μεγάλων τουρκικών χερσα'ίων δυνάμεων στην περιοχή και όλα μυρίζουν εισβολη.

Τυχαίο που αυτό γίνεται τώρα που η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στο ουκρανικό ζήτημα; Όχι βέβαια

Η Τουρκία, απέτυχε να προκαλέσει ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Συρία, λίγους μήνες πριν λόγω της σθεναρής στάσης της Μόσχας. Θεωρούν ότι η Μόσχα τώρα έχει σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσει.

Σίγουρα πατρονάρονται και από τις ΗΠΑ ίσως όχι φωνχτά, αφού οι σχέσεις ΗΠΑ με Τουρκία σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ σχέσεις λυκοφιλίας, αλλά ο Μ.Ομπάμα θα έδινε πολλά για να "τσαλακώσει" κάπου τον Β.Πούτιν, έστω και στην Συρία, έστω και δι'αντιπροσώπου.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

  • Blogger Comment
  • Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Copyright © 2012 Πολεμικό Ημερολόγιο All Right Reserved
Κατασκευή ιστοσελίδωνVelvetStudio.gr