polemiko imerologio oukraniki krisi syria Boeing 777
28 Μαρτίου 2014

Πιέζει ανεξήγητα η Μόσχα την Δύση

Πιέζει ανεξήγητα η Μόσχα την Δύση επιμένοντας σε τεράστιες συγκεντρώσεις δυνάμεων και μεγάλες ασκήσεις

"Τραβάει το σχοινί" η Μόσχα και ακολουθεί μια κλασική τακτική εκφοβισμού και προειδοποιήσεων της Δύσης σε όλη την Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας.

Αλλιώς δεν μπορεί να ερμηνευθεί η νέα ανακοίνωση της ρωσικής Αεροπορίας περί τεράστιας άσκησης και προσβολής δεκάδων εναέριων στόχων από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα με την Φινλανδία.

Εικόνες που ξυπνούν εφιάλτες στους Φινλανδούς (όχι ότι δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένοι οι Ελληνες από την αγωνία των Φινλανδών: Θυμηθείτε τις "εμπράγματες εγγυήσεις" σε μετρητά που εκβίαζαν - και πήραν - από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ε.Βενιζέλο οι Φινλανδοί για να εγκρίνουν το δάνειο της ΕΕ στην Ελλάδα το 2011) εκτυλίσσονται εδώ και μέρες στα ρωσοφιλανδικά σύνορα που έχουν ποτιστεί με αίμα χιλιάδων Φινλανδών, Σοβιετικών και Ρώσων στο παρελθόν.

Και κατέληξαν το 1945, μετά την ήττα της συμμάχου της Φινλανδίας, ναζιστικής Γερμανίας, σε μία Φινλανδία, όχι κομμουνιστική, αλλά "φιλανδοποιημένη", όπως καθιερώθηκε ο όρος επί "ψυχρού πολέμου", δηλαδή μια χώρα που "ζούσε και ανέπνεε" επειδή το επέτρεπε η Σοβιετική Ένωση.

Στη νέα ανακοίνωση του ρωσικού ΓΕΑ σημειώνεται ότι "Mαχητικά αεροσκάφη της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας χτύπησαν πάνω από 100 εναέριους στόχους σε διάστημα 60 ωρών στην άσκηση "Ladoga-2014" που διεξάγεται στην ομώνυμη λίμνη, στα σύνορα με την Φινλανδία".

Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Oleg Kochetkov "Οι ασκήσεις άρχισαν στις 21 Μαρτίου στο καρελιανό πεδίο βολής "Besovets" και θα τερματισθύν σήμερα. Κατά την διάρκεια των ασκήσεων οι πιλότοι των μαχητικών της Δυτικης Στρατιωτικής Περιφέρειας πέταξαν παραπάνω από 60 ώρες ο καθένας διανύοντας πάνω από 15.000 χιλιόμετρα. Κατά την διάρκεια των αποστολών που εκτελέσθηκαν οι συμμετέχοντες πιλοτοι κατέστρεψαν πάνω από 100 εναέριους στόχους με πυραύλους αέρος-αέρος. Οι πιλότοι εκπαιδέυτηκαν και κατά την ημέρα, όπως και στην διάρκεια της νύχτας. Συμμετείχαν διάφοροι τύποι μαχητικών Su-27SM, Su-30, MiG-29 SMT και MiG-31BM, συνολικά πάνω από 150 μαχητικά."

Εξήντα ώρες πτήσεις ισοδυναμούν με 6 μήνες πτήσεων ενός Έλληνα πιλότου την εποχή από το 2010 μέχρι σήμερα, 4 μήνες πτήσεων τα χρόνια πριν από το 2010 και 3 μήνες πτήσεων ενός Αμερικανού πιλότου μαχητικών.

Αυτό για να καταδειχθεί η ένταση της άσκησης μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

Οι ασκήσεις με πραγματικα πυρά, αύξησαν την φινλανδική ετοιμότητα στην περιοχή, και τις περιπολίες των φινλανδικών FA-18C/D καθώς έλαβαν χώρα σε απόσταση λιγότερο από 80 χλμ από τα σύνορά τους.

Πάντως δεν σημειώθηκαν εμπλοκές με ρωσικά μαχητικά, καθώς οι Φινλανδοί δεν πλησίασαν τα σύνορα και τα ρωσικά μαχητικά έμειναν αυστηρέ εντός της περιοχής άσκησής τους.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

  • Blogger Comment
  • Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Copyright © 2012 Πολεμικo Ημερολoγιο All Right Reserved
Κατασκευή ιστοσελίδωνVelvetStudio.gr