ΕΡΕΥΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
24 Μαρτίου 2014

Προσοχή !!! Ο Ερντογάν Παίζει τα ρέστα του ...

Η κατάρριψη του συριακού αεροπλάνου από τους Τούρκους, μόλις μια εβδομάδα πριν από τις πολύ κρίσιμες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά αποκάλυψης αλλεπάλληλων σκανδάλων του Τούρκου πρωθυπουργού, με αποκορύφωμα τις φήμες ότι υπάρχει βίντεο που τον δείχνουν σε πολύ «τρυφερή» στάση με γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, έχει κάνει τον Ερντογάν να αντιδρά τελείως ανεξέλεγκτα και με άκρως επικίνδυνο τρόπο για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή που ήδη βρίσκεται σε ένα μια εκρηκτική κατάσταση.

Παρόμοιες εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες από συριακά αεροπλάνα στα τουρκικά σύνορα αντιμετωπίστηκαν μόνο με απλές αεροπορικές εμπλοκές από τα τουρκικά F-16 σε αντίθεση με το επεισόδιο της κατάρριψης.

Από την άλλη οι συνεχείς δηλώσεις διαφόρων παραγόντων της πολιτικής ζωής της Τουρκίας, αλλά και από το εξωτερικό, κυρίως Αμερικανών, ότι ο Ερντογάν έχει φτάσει στο τέλος του, έχουν προκαλέσει ένα ντελίριο λαϊκισμού από τον Τούρκο πρωθυπουργό ο οποίος διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία που μας θυμίζει τις δικές μας προεκλογικές εκστρατείες της δεκαετίας του ογδόντα, όταν είχαν κατασπαταληθεί εκατομμύρια στον βωμό του εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και επειδή ακούγονται και διάφορα στην χώρα μας για τα εξελίξεις στην Τουρκία καθώς υπάρχει αρκετή άγνοια, θα αναφέραμε δειγματικά τα εξής : Την αυστηρή προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση ότι η ενδεχόμενη ανάμειξη της Τουρκίας σε μια στρατιωτική επέμβαση στην Συρία θα αποτελέσει την «θρυαλλίδα» για να ανάψει η φωτιά στο εσωτερικό της Τουρκίας με ανεξέλεκτες συνέπειες για την ίδια την συνοχή της χώρας, απεύθυνε ο παλαίμαχος Τούρκος διπλωμάτης, Nüzhet Kandemir, και πρώην σύμβουλος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.

Ο Τούρκος διπλωμάτης επεσήμανε τον κίνδυνο να δημιουργηθεί άλλη μια μόνιμη πολεμική εστία στην Μέση Ανατολή που θα εμπλέξει αυτή την φορά άμεσα τη Τουρκία. Ήδη έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια με εμπρησμούς οίκους προσευχής Τούρκων Αλεβητών και επιθέσεις Αλεβητών ενάντια σε Σουνίτες Σύριους πρόσφυγες, σε περιοχές όπου πλειοψηφεί το τουρκικό αλεβητικό στοιχείο. Οι Αλεβήτες μισούν τον Ερντογάν και μια σπίθα είναι ικανή να ανάψει μεγάλη φωτιά και να προκαλέσει αιματηρές συγκρούσεις.

Αλλά χαρακτηριστικό της ψυχολογικής κατάστασης που βρίσκεται ο Ερντογάν, είναι ένα άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Türkiye, που αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν φοβάται ακόμα και… πιθανή δηλητηρίαση του στα φαγητά που του σερβίρουν.

Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί… ειδική ομάδα δοκιμής πριν από κάθε γεύμα, γεγονός που πάει την Τουρκία πίσω στην εποχή των σουλτάνων, (φαίνεται πως πολλοί ζήλεψαν τον Σουλεϊμάν τον μεγαλόπρεπη, αλλά… από την ανάποδη). Τη εποχή εκείνη πριν από κάθε γεύμα του σουλτάνου προηγούνταν οι δοκιμαστές για την περίπτωση απόπειρας δηλητηριάσεως του.

Ακόμα και τα νερό και τα ποτά που πρόκειται να πιει ο Τούρκος πρωθυπουργός, (δηλαδή το κλασικό αιράνι ή το μουσουλμανικό μποζά γιατί ο Ερντογάν πιστός στο Ισλάμ δεν πίνει ποτέ αλκοόλ), ελέγχονται αυστηρά σύμφωνα με το δημοσίευμα, για κάθε ενδεχόμενο ενώ παρακολουθείται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του. Όλα αυτά δείχνουν πως η κατάσταση στην Τουρκία συνεχώς διολισθαίνει επικίνδυνα και από μια περίοδο που είχε διαφανεί διασφαλισμένη η πολιτική σταθερότητα βαίνουμε σε μια περίοδο επικίνδυνης αποσταθεροποίησης με πολλές πτυχές και σημαντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή

Το πιο επικίνδυνο όμως, όπως έχει αρχίσει να διαφαίνεται για το τι μπορεί να επακολουθήσει αν οι Ερντογάν-Νταβούτοβλου βλέποντας από τις εξελίξεις να καταρρέει με καταστροφικό τρόπο όλη η πολιτική τους πορεία, είναι να θελήσουν να εκτονώσουν όλη αυτή την κατάσταση με εξωτερική εμπόλεμη εμπλοκή, όπως είδαμε ένα πρώτο δείγμα με το συριακό αεροπλάνο.

Μία εμπόλεμη εμπλοκή όμως στην Συρία συγκεκριμένα, σίγουρα θα εμπλέξει και άλλες χώρες. Ήδη το Ιράν έστειλε μια πρώτη προειδοποίηση προς την Τουρκία με την επισήμανση ότι ανησυχεί έντονα για το επεισόδιο με το συριακό αεροπλάνο, ενώ να μην ξεχνάμε ότι και μεγάλη μερίδα του ρωσικού στόλου εξακολουθεί να βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα «καυτά» στα ανατολικά μας, να μην ξεχνάμε και το Αιγαίο όπου συνεχίζονται και εντείνονται οι τουρκικές παραβιάσεις και οι αεροπορικές εμπλοκές καθώς εδώ δεν υπάρχει κάποιος να πει στους «συμμάχους» μας τους Τούρκους αυτό που είπε ο ίδιος ο Ερντογάν για το συριακό αεροπλάνο, ότι όποιος παραβιάζει τον εθνικό μας εναέριο χώρο θα καταρρίπτεται.

Τέλος να μην ξεχνάμε και ότι οι Κούρδοι της Τουρκίας ετοιμάζονται να ανακηρύξουν αυτονομία μετά τις δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

  • Blogger Comment
  • Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Copyright © 2012 Πολεμικό Ημερολόγιο All Right Reserved
Κατασκευή ιστοσελίδωνVelvetStudio.gr