polemiko imerologio oukraniki krisi syria
06 Μαρτίου 2014

Σμήνη αμερικανικών αεροσκαφών κατευθύνονται στη Βαλτική

Ενισχύονται οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ

Ενισχύεται η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ως απάντηση στην κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία αλλά και λόγω της απροθυμίας της Μόσχας να προχωρήσει στην απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Κριμαία.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των μαχητικών που περιπολούν στον εναέριο χώρο των κρατών της Βαλτικής, συμμετέχοντας στην αποστολή του ΝΑΤΟ, αλλά και ότι αποστέλλει στην περιοχή αυτή ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών.

Μιλώντας νωρίτερα σε επιτροπή της Γερουσίας, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ ανακοίνωσε σχεδιασμούς για την ενίσχυση της δεκαετούς αυτής αποστολής για τη φύλαξη του εναέριου χώρου της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, των χωρών της Βαλτικής που η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες θεωρούν συμμάχους.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι το Πεντάγωνο στέλνει έξι επιπλέον μαχητικά F-15 και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 στην περιοχή για την ενίσχυση της αποστολής εντός της εβδομάδας.

Οι ΗΠΑ ήδη συνεισέφεραν σε μόνιμη βάση 4 μαχητικά F-15, τα οποία συμβάλλουν στον εντοπισμό και στην αναχαίτιση αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο των κρατών αυτών της Βαλτικής.

Ο Τσακ Χέιγκελ δήλωσε ακόμη ότι χρειάζεται να «ενταθεί η κοινή στρατιωτική εκπαίδευση διαμέσου της πολεμικής μας αεροπορίας στην Πολωνία».

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι «είναι ώρα όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό του ουκρανικού λαού και να υποστηρίξουμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας, και αυτό κάνουμε».

Γνωστοποίησε εξάλλου ότι σκόπευε να συνομιλήσει σήμερα με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας και ότι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ μίλησε νωρίτερα με τον Ρώσο ομόλογό του.

Έθνος

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

  • Blogger Comment
  • Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Copyright © 2012 Πολεμικo Ημερολoγιο All Right Reserved
Κατασκευή ιστοσελίδωνVelvetStudio.gr