Με τον Αδόλφο Χίτλερ σύγκρινε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε ιδιωτική εκδήλωση στην Καλιφόρνια...

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, δήλωσε πως ο Πούτιν ακολουθεί ενέργειες σχετικά με την επέμβαση στην Ουκρανία, όπως αυτές του Χίτλερ τη δεκαετία του 1930, υποστηρίζοντας ότι εισέβαλε σε χώρες για να προστατεύσει τους γερμανόφωνους που ζούσαν εκτός Γερμανίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Long Beach Press Telegram, που αποκάλυψε όσα φέρεται να δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Τώρα, αν οι δηλώσεις του Πούτιν ακούγονται οικείες, είναι ακριβώς ό,τι έκανε ο Χίτλερ τη δεκαετία του 1930».

Διευκρίνισε, μάλιστα, πως σχετικά με τους πολίτες γερμανικής εθνικότητας «που ζούσαν σε τόπους όπως η Τσεχοσλοβακία και η Ρουμανία και άλλα μέρη, ο Χίτλερ εξακολουθούσε να λέει ότι δε δέχονται σωστής μεταχείρισης. “Πρέπει να πάω και να προστατεύσω το λαό” έλεγε και αυτό προκάλεσε τέτοια νευρικότητα σε όλους». Βέβαια, εξέφρασε και την ελπίδα ότι οι διαβουλεύσεις θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της κατάστασης, η οποία όπως είπε, πρόκειται για τη χειρότερη κρίση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

«Υπάρχει για μεγάλη αγωνία αυτή τη στιγμή, αλλά κανείς δε θέλει να μείνει στη θεωρία. Όλοι θέλουμε να ηρεμήσει η κατάσταση ώστε να βρεθεί μία διπλωματική επίλυση και αυτό θα έπρεπε να προσπαθούμε να κάνουμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, συμμετέχων της εκδήλωσης δήλωσε στην ιστοσελίδα Buzzfeed ότι η Κλίντον μίλησε εκτενώς για την ουκρανική κρίση και ότι σύγκρινε την έκδοση ρωσικών διαβατηρίων σε πολίτες που διατηρούν δεσμούς με τη Ρωσία, στις ενέργειες των Γερμανών ναζί.

«Είπε, παρόλα αυτά, ότι ενώ προκαλεί νευρικότητα στον κόσμο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Πούτιν είναι παράλογος όπως ο υποκινητής του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου», δήλωσε η πηγή στην ιστοσελίδα Buzzfeed.

protothema.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου