ΕΡΕΥΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
24 Μαρτίου 2014

Θα είναι ο Ερντογάν καταλύτης στον διαμελισμό της Χώρας του ;

— Γιατί να παίρνει άραγε μέτρα που ρίχνουν την δημοτικότητά του και δίνουν πατήματα στους αντιπάλους του;…

— Και ενώ ο κλοιός σφίγγει γύρω από την Τουρκία, αίσθηση προκαλούν οι τελευταίες πολιτικές κινήσεις του Ερντογάν να απαγορεύει το ένα μετά το άλλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεδομένου ότι το κράτος του Κουρδιστάν είναι μια τελειωμένη υπόθεση, την οποία επιθυμούν και οι Αμερικανοί, στην Μαύρη Θάλασσα η ανάσα της «Αρκούδας» γίνεται όλο και πιο αισθητή, η υπόθεση της Συρίας χάθηκε, μένει μόνο το Αιγαίο και οι διαφορές με την Ελλάδα και την Κύπρο, που αργά ή γρήγορα ίσως χρησιμοποιηθούν από τις Η.Π.Α. ανάλογα με την περίσταση, η Τουρκία μοιάζει πλέον με «παιχνιδάκι» στα χέρια των παγκοσμιοποιητών.

— Ωστόσο εμείς προσπαθούμε να μπούμε στο μυαλό του Ερντογάν. Σίγουρα ο Τούρκος πρωθυπουργός βλέπει τις δυσοίωνες μέρες που έρχονται για την Τουρκία. Γνωρίζει ότι τα νέο-οθωμανικά περιθώρια ελιγμών στέρεψαν και πως οι εθνοτικοί πληθυσμοί στην γείτονα θέλουν ελευθερία. Γιατί τραβάει το σκοινί; Ένα σενάριο είναι πως, υπερτιμώντας τις δυνάμεις του μετά και την προσέγγιση με τον στρατό, προσπαθεί με δικτατορικό τρόπο να κρατήσει όσο ακόμα γίνεται ενωμένη την Τουρκία, κάτι που μόνο με αυταρχικό τρόπο επιτυγχάνεται.

— Όσο συνεχίζει όμως να λαμβάνει αυτά τα ακραία μέτρα, απαγορεύοντας π.χ. το Twitter και σε συνδυασμό με σκάνδαλα που αποκαλύπτονται, τόσο πέφτει η δημοτικότητά του.

— Αντιστέκεται λοιπόν ο Ερντογάν με δικτατορικά μέτρα στα παγκοσμιοποιητικά σχέδια για την Τουρκία;

— Βλέπει το «τέλος» πλέον αναπόφευκτο και δεν θέλει να είναι αυτός που το όνομά του θα συνδεθεί με ενδεχόμενο διαμελισμό της γείτονας και κάνει τα πάντα για να χάσει, νίπτοντας τας χείρας του;

Ή με τα μέτρα που παίρνει αυξάνει τις αντιδράσεις και άρα τις αφορμές, προκειμένου περιοχές να ζητήσουν αυτονομία από την «σιδηρά πυγμή» της Άγκυρας, συνεργώντας στον διαμελισμό της χώρας του;

Τα μέτρα που παίρνει πάντως είναι ακατανόητα, καθώς αυξάνουν την λαϊκή δυσαρέσκεια, ειδικά στους νέους ανθρώπους, και δίνουν πατήματα στους αντιπάλους του. Η απάντηση στα ερωτήματα θα δοθεί σύντομα και εμείς θα είμαστε εδώ.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

  • Blogger Comment
  • Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Copyright © 2012 Πολεμικό Ημερολόγιο All Right Reserved
Κατασκευή ιστοσελίδωνVelvetStudio.gr