polemiko imerologio oukraniki krisi syria Boeing 777
04 Μαρτίου 2014

Μήπως μετά από την Ουκρανία έρχεται η σειρά μας ;

Είναι προφανές ότι οι δυτικοί (αμερικανογερμανοί) δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τα συμφέροντά τους. Η ιστορία το έχει επιβεβαιώσει αυτό και μάλιστα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Πριν από περίπου 20 χρόνια στην τέως Γιουγκοσλαβία, οι Αμερικανοί σε συνεργασία με τους καλοθελητές Ευρωπαίους ενεργοποίησαν, το φιλοναζιστικό καταπίστευμα που υπήρχε από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πετσόκοψαν το γιουγκοσλαβικό κρατικό μόρφωμα για να ρίξουν στην αγκαλιά της Γερμανίας τη Σλοβενία και την Κροατία. Με τον τρόπο αυτό έμειναν τότε όλοι ευχαριστημένοι.

Γερμανοί και Αμερικάνοι πήραν αυτό που ήθελαν για την ώρα από τα Βαλκάνια και έστειλαν παράλληλα μήνυμα προς όλους ότι όποιος τολμήσει να αντισταθεί στα “θέλω” τους, θα το πληρώσει ακριβά. Ήταν τότε ίσως η πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο που Αμερικανοί και Ευρωπαίοι έδωσαν τα χέρια για να επιβάλουν τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια.

Σήμερα στην Ουκρανία, οι Δυτικοί έχωσαν ξανά τη “μύτη” τους χρησιμοποιώντας τους ακραίους ναζιστές απροκάλυπτα με τελικό αποτέλεσμα –κατά τα φαινόμενα- να καταλήξει να γίνει 2-3 κομμά­τια, εκ των οποί­ων το ένα θα το πάρει η Ρωσία (ανατολικό) και το άλλο ή τα άλ­λα θα γίνουν δο­ρυφόροι (μαξιλαράκια τύπου Σκοπίων) μετα­ξύ Γερμανίας και ΗΠΑ. Είναι προ­φανές πως Αμε­ρική και η Γερμα­νία ξαναμοιρά­ζουν την πίτα. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει στο “παιχνίδι” ένας ισχυρός παίχτης που λέγεται Ρωσία. Η ρωσική “αρκούδα” έχει ξυ­πνήσει από τον 20ετή λήθαργο και στέλνει ξεκάθα­ρο μήνυμα προς τη Δύση, να μην επιχειρήσει να αμ­φισβητήσει τα συμφέροντά της στην... γειτονιά.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτές οι ανακατατάξεις δεν γίνονται τυχαία αλλά με συγκεκριμένη στρατηγική και σχέδιο. Μετά την Ουκρανία θα πάρει σειρά η Κύπρος. Οι οικονομικές εξελίξεις στη Μεγαλόνησο δεν ήταν τυχαίες πέρσι. Η εκλογή Αναστασιάδη βόλεψε τους Δυτικούς που σιγά-σιγά βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Ήδη προωθείται άρον-άρον επίλυση του Κυπριακού, ώστε να προχωρήσουν απερίσπαστοι στο ξεκαθάρισμα του τοπίου με τους υδρογονάνθρακες σε όλη τη Μεσόγειο, από την Κύπρο μέχρι το Ιόνιο.

Οι παραιτήσεις όλων των υπουργών στην Κύπρο πριν λίγες μέρες οδηγούν τη Μεγαλόνησο σε απρόβλεπτα μονοπάτια. Φυσικά από το σχέδιό τους δεν θα μπορούσε να λείπει ο σημαντικότερος παίκτης στα Βαλκάνια, η Ελλάδα. Μόλις τελειώσουν με το ζήτημα της Κύπρου θα σπεύσουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στα Βαλκάνια με τα Σκόπια, τη Θράκη και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Η Ελλάδα, δι­αλυμένη οικο­νομικά και “δέ­σμια” των Μνη­μονίων και του Αγγλικού Δι­καίου θα ανα­γκαστεί να ανοί­ξει τις πόρτες στους Δυτικούς δανειστές δίνο­ντας την εκμε­τάλλευση των κοιτασμάτων και παίρνοντας για αντάλλαγ­μα τα ψίχουλα που θα της πετάξουν. Γιατί όμως τους έχει πιάσει αυτή πρεμούρα; Για­τί βιάζονται τόσο πολύ; Γιατί τέτοια κινητικότητα στην περιοχή μας; Όπως εκτιμάται, ο χρόνος που θα απαιτηθεί για τις γεωπολιτικές αλλαγές στα Βαλκάνια θα είναι λιγότερος από δεκαετία.

Αυτό γιατί τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Κύπρο, Αιγαίο και Ιόνιο έχουν διάρκεια ζωής γύρω αλλά με συγκεκριμένη στα 20 - 30 χρόνια ακόμα. Άρα, το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα... Για το λόγο αυτό επιχειρούν να βγάλουν από τα πόδια τους όλους τους ανεπιθύμητους “παίχτες” και κυ­ρίως τη Ρωσία η οποία αν “χάσει” στο... γήπεδό της - στην περίπτωση της Ουκρανίας - τότε οι Δυτικοί θα εφαρμόσουν ανενόχλητοι το σχέδιό τους στις ακτές της Μεσογείου εκμεταλλευόμενοι εξολοκλήρου τον πλούσιο ορυκτό πλούτο.

Το νόμισμα πλέον δεν έχει δύο όψεις. Έχει μία μόνον, αυτήν που συμφέρει τους αμερικανογερμανούς. Όποιος αντιτίθεται γνωρίζει την άλλη όψη της πραγματικότητας, όπως στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

  • Blogger Comment
  • Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Copyright © 2012 Πολεμικo Ημερολoγιο All Right Reserved
Κατασκευή ιστοσελίδωνVelvetStudio.gr