Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Το πουλάκι είχε δίκιο τελικά ... Επιβεβαιώνεται... Ανοιχτά του Φαλήρου το πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Ανοικτά του Φαλήρου το πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ - Ενισχύουν οι Αμερικανοί την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή

04.03.2014

www.geopolitics.com.gr

Ανοιχτά του Φαλήρου βρίσκεται από το πρωί το πιο σύγχρονο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το USS George H W Bush (CVN 77). Το αεροπλανοφόρο ξεκίνησε στα μέσα του μήνα απ' το Νόρφολκ της Βιρτζίνια όπου έχει βάση προκειμένου να ενισχύσει τον 6ο στόλο στη Μεσόγειο, μαζί με την ομάδα κρούσης που το συνοδεύει. Όλα αυτά την ώρα που κλιμακώνεται το ουκρανικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την από 16 Φεβρουαρίου επίσημη ανακοίνωση του Πενταγώνο, το αεροπλανοφόρο θα υποστηρίξει επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, και περιοχές της Αφρικής.

Η ναυπήγηση του αεροπλανοφόρου (με το ψευδώνυμο «Εκδικητής») ολοκληρώθηκε το 2009 και κόστισε 6,2 δισ. δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο. Πρόκειται για μια πλωτή πόλη με 3.500 άτομα. Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους, έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους, και μπορεί να κινείται επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.

Από το αεροπλανοφόρο έχουν δυνατότητα άμεσης προσνήωσης και απονήωσης οχτώ μοίρες μαχητικών.

Δές ΕΔΩ Τι είχαμε αποκαλύψει πρίν μέρες μεταξύ άλλων

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου