Κουάλα Λουπούρ, Μαλαισία

Θρίλερ με αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας, το οποίο μετέφερε 239 επιβάτες από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing B777-200, έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της πόλης Χο Τσι Μινχ 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας κοντά στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ.
Το Βιετνάμ, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη διεξάγουν στη θαλάσσια περιοχή νότια του βιετναμέζικου νησιού Το Τσου κοινή επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.
«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροσκάφος συνετρίβη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εντοπίσουμε το αεροπλάνο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι είμαστε απόλυτα διαφανείς και δίνουμε όποια πληροφορία έχουμε το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίντ Χουσεΐν.
Link1
- Ο υπουργός μεταφορών δήλωσε οτι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροπλάνου
- Νωρίτερα, αξιωματούχος είχε δηλώσει οτι το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα
- To αεροπλάνο της Malaysia Airlines εκτελούσε την πτήση απο Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο
- Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που πετούσε πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας
- Το Μπόινγκ δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου
- Ανάμεσα στους επιβάτες είναι και δύο βρέφη
- Σε συναγερμό οι ομάδες αναζήτησης και διάσωσης για να εντοπίσουν το αεροσκάφος
Οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει συντριβεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν.
Ο Χισαμουντίν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο συνετρίβη στη θάλασσα νότια ενός βιετναμέζικου νησιού.
«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (…) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα», υπογράμμισε ο μαλαισιανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.
«Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα ένας ναύαρχος από το Βιετνάμ είχε δηλώσει ότι το Μπόινγκ συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου.
Τώρα ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ ανασκεύασε τις δηλώσεις του και επεσήμανε ότι το αεροσκάφος «θα μπορούσε να έχει συντριβεί» στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα.
Εξάλλου ο ίδιος σημείωσε ότι τις πληροφορίες για την πιθανή τοποθεσία συντριβής του Μπόινγκ τις παρείχαν οι υπηρεσίες διάσωσης της Μαλαισίας.
Ο στρατός των Φιλιππίνων έστειλε τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος για να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνο.Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων και το αεροπλάνο ερευνούν την περιοχή ανοικτά της δυτικής επαρχίας Παλαουάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης Ραμόν Ζαγκάλα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Πίτερ Πολ Γκάλβες επεσήμανε ότι οι έρευνες διεξάγονται βάσει της «πιθανότητας/υπόθεσης ότι το αεροσκάφος παρέκκλινε της πορείας του».
Το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τα ξημερώματα 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας, όπως έχει ανακοινώσει η Malaysian Airlines.
Δημοσιογράφοι περιμένουν ενημέρωση
Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στις 02:40 (του Σαββάτου τοπική ώρα, 20:40 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας)
«Λυπούμαστε βαθιά που χάσαμε κάθε επαφή με την πτήση MH370 η οποία αναχώρησε από την Κουλά Λουμπούρ στις 00:41 (του Σαββάτου, ώρα Μαλαισίας, 18:41 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) και κατευθυνόταν στο Πεκίνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άχμαντ Γιαχία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines. Το αεροσκάφος αναμενόταν να φτάσει στο Πεκίνο στις 6:30 της ίδιας ημέρας (00:30 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).
Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της έχει επισημάνει ότι το Μπόινγκ μετέφερε 227 επιβάτες, μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και 7 Αυστραλοί, καθώς και δύο βρέφη. Εξάλλου στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις αμερικανοί πολίτες, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός. Τα μέλη του πληρώματος ήταν 12.

Αγνοείται αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες - Χάθηκε από τα ραντάρ

ΠΗΓΗ


Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...
Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου