“Τα πιάτα σας θα είναι γεμάτα, αλλά τα φαγητά δεν θα τρώγονται.” μια προρρήση του Πατροκοσμά την οποία πολύ δύσκολο να αμφισβητήσει κανείς ότι οδεύει προς πλήρη εκπληρωση, μιας που η μετατροπή του πλανήτη σε παραγωγό μεταλλαγμένων προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία που θα επιτρέπει την καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων (ΓΤΠ) στην επικράτειά της, αλλά και τη δυνατότητα των κρατών-μελών να απαγορεύουν τις καλλιέργειες στο έδαφός τους. Αυτό επισημαίνεται σε ανάλυση του πρακτορείου Belga σχετική με τη συμβιβαστική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του Γιάννη Μανιάτη.

«Μία πολιτική συμφωνία διαμορφώθηκε, και ευελπιστούμε να φτάσουμε στην υιοθέτηση τελικής συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.

Όπως αναφέρεται στην ανάλυση του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων, ο συμβιβασμός επιτρέπει σε κάθε κράτος να απαγορεύσει την καλλιέργεια ΓΤΠ σε όλη ή σε μέρος της επικράτειάς του για λόγους άλλους από την υγεία και το περιβάλλον, όπως η δημόσια τάξη ή ο αγώνας ενάντια στη διασπορά.

Eπί του πρακτέου αυτό τι σημαίνει. Έχετε εκβιαζόμενη κυβέρνηση από Μνημόνιο; Θα μάθετε να τρώτε μέχρι και ψάρια με…τρία μάτια. Θα μας πουν ότι είμαστε πολύ ακριβοί, και αφού πεινάτε καλλιεργήστε μεταλλαγμένα, θα το “πασάρουν” σαν “επένδυση” ιδιωτών και το….έχετε δει το έργο.

Δυστυχώς ο Πατριοκοσμάς είχε πολύ καλό “ρεπορτάζ” και διαχρονικό.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου