Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Nikolai Filchenkov» αποβίβασε στην Σεβαστούπολη, περίπου 700 άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο UNIAN που βασίζεται σε στρατιωτική πηγή στην Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο ελλιμενισμός του πλοίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον κόλπο των Κοζάκων, όπου η σταθμεύει η ταξιαρχία πεζοναυτών του ρωσικού στόλου.

Επίσης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «άγνωστοι ένοπλοι άνδρες που αποστάλθηκαν από το Κίεβο, προσπάθησαν το βράδυ της 28ης προς 1ης Μαρτίου να καταλάβουν το κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Κριμαίας, αλλά «εμποδίστηκαν» από τις ομάδες επαγρύπνησης.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ως αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν ο τραυματισμός αρκετών ανθρώπων. Το ρωσικό υπουργείο αποκάλεσε το περιστατικό ως «επιθυμία εξεχόντων πολιτικών κύκλων στο Κίεβο να αποσταθεροποιήσουν τη χερσόνησο».

Σύμφωνα με τον νέο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κριμαίας Sergei Aksenov το Κίεβο, κατά παράβαση του νόμου διόρισε νέο επικεφαλή της πολιτοφυλακής της χερσονήσου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Aksenov δήλωσε ότι «επιτάσσει» προσωρινά όλες τις δομές εξουσίας της Κριμαίας. Επίσης, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης ζήτησε από τη Μόσχα να συνδράμει για σταθεροποιήσει την κατάσταση ασφαλείας στην χερσόνησο. Το Κρεμλίνο υποσχέθηκε να εξετάσει το αίτημα.

Σύμφωνα με είδηση σήμερα το πρωί, ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο ουκρανικής μονάδας αντιαεροπορικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας στην περιοχή Εβπατόρι( αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας).

Όπως ανέφερε το πρακτορείο UNIAN «15 ένοπλοι στρατιώτες» έκαναν έφοδο με φορτηγό όχημα στο έδαφος του στρατοπέδου, εξουδετερώνοντας την πύλη και τους ουκρανούς στρατιώτες στο σημείο ελέγχου.

Οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να εισέλθουν στα ενδότερα της μονάδας εξουδετερώνοντας τους πάντες, προσπαθώντας να καταλάβουν την βάση.

Το ρωσικό κοινοβούλιο απαιτί από τον Πούτιν να επέμβει στην Κριμαία!

Ο Ρώσος προεδρος έχει πλέον την δημοκρατική νομιμοποίηση για να επέμβει στην Κριμαία.

Η εισήγηση αναφέρει πως ο προεδρος οφείλει να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια του πληθυσμού της Κριμαίας!

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου