Επίσης δηλώνει στον ισραηλινό πρέσβη ότι θα πολεμήσει με κάθε τρόπο τον «αντισημιτισμό» και την «ξενοφοβία»

Λίγες μέρες μετά την συνάντησή του με τον ισραηλινό πρέσβη και τη δέσμευσή του να «πολεμήσει τον αντισημιτισμό», ο Dmitro Yarosh, (φωτο) ο ηγέτης του λεγόμενου «ακραίου εθνικιστικού, νεοναζιστικού» κινήματος «Δεξιός Τομέας», (‘Pravy Sektor’), έκανε έκκληση στον Doku Umarov, (φωτο κάτω) τον πλέον καταζητούμενο ισλαμιστή τρομοκράτη της Ρωσίας, να προβεί σε διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον του ρωσικού λαού.

Από το Russia Today :

Η δήλωση επισημαίνει ότι «πολλοί Ουκρανοί με τα όπλα στα χέρια» υποστήριξαν τους τσετσένους μαχητές στον αγώνα τους εναντίον των Ρώσων και «είναι καιρός να υποστηρίξουν κι αυτοί την Ουκρανία τώρα».

Το μήνυμα υπογεγραμμένο από τον «ηγέτη του Δεξιού Τομέα Dmitry Yarosh» στη συνέχεια καλεί τον Umarov «να ενεργοποιήσει τον αγώνα του» και «να λάβει μια μοναδική ευκαιρία να κερδίσει» τη Ρωσία .

Ο ριζοσπαστικός ηγέτης έχει είναι σταθερά αντι-ρώσος σε δηλώσεις του, καλώντας για την καταστροφή και τη διαίρεση της «Αυτοκρατορίας της Μόσχας» υποστηρίζοντας ανοιχτά τους Τσετσένους μαχητές και την Γεωργιανή επιθετικότητα. Ο Yarosh πιστεύει ότι η Ρωσία είναι «αιώνιος εχθρός» της Ουκρανίας και έχει πει ότι ο πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών είναι «αναπόφευκτος».

Η Wikipedia λέει για τον Umarov :

Ο Doku Khamatovich Umarov (ή αραβοποιημένα “Ντόκα Αμπού Ουσμάν”) (γεννημένος στις 13 Απριλίου 1964 ) είναι ένας ισλαμιστής μαχητής της Τσετσενίας. Ο Umarov έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές επιθέσεις σε Ρώσους πολίτες, με αποτέλεσμα τα media να του δώσουν το όνομα «ο Μπιν Λάντεν της Ρωσίας». Στις 3 Φεβρουαρίου 2012, ο Umarov διέταξε τους υφισταμένους του, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας και να έχουν στόχο το στρατό και το προσωπικό ασφαλείας. Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2013 δημοσιεύτηκε άλλο βίντεο στο οποίο ανακοίνωνε το τέλος της αναστολής αυτής, και καλούσε τους ισλαμιστές αντάρτες στο Ταταρστάν, Μπασκορτοστάν και τον Καύκασο να αποτρέψουν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014, «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που επιτρέπει ο Αλλάχ».

Μεταξύ του 2006 και του 2007, ο Umarov ήταν ο σκιώδης Πρόεδρος της λεγόμενης «Τσετσένικης Δημοκρατίας της Ichkeria» (CHRI). Στη συνέχεια έγινε ο αυτοαποκαλούμενος «Εμίρης του ρωσικού Βορείου Καυκάσου», ανακηρύσσοντας το «ισλαμικό κράτος του Εμιράτου του Καυκάσου». Σήμερα καταζητείται στη Ρωσία για εγκλήματα απαγωγής, δολοφονιών και προδοσίας. Είναι ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες ανταρτών στη Ρωσία και ανέλαβε την ευθύνη για πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των βομβιστικών επιθέσεων στο μετρό της Μόσχας το 2010 και στο διεθνές αεροδρόμιο Domodedovo το 2011. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 40 και 36 αντίστοιχα άμαχοι, και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Update !!!

Ο Yarosh ισχυρίζεται τώρα ότι η ιστοσελίδα του “χακαρίστηκε” και ότι δεν δημοσίευσε εκείνος την πρόσκληση για την σφαγή πολιτών στην Ουκρανία.

Το σουηδικό Nordfront αναφέρει πάντως, ότι ο Ρώσος εθνικιστής Dmitry Bobrov, πρόεδρος της Ρωσικής Εθνικής Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας (NSI), μιλώντας σε σουηδικό κανάλι δήλωσε ότι ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δεξιό Τομέα επιβεβαιώθηκε ότι η πρόσκληση που απηύθυνε στον Doku Umarov ο Dmitry Yarosh ήταν πραγματική και εξήγησε ότι η πρόσκληση του Δεξιού Τομέα γράφτηκε προκειμένου να αποτραπεί η παρέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και συνέχισε: “Το να επικοινωνείς με ισλαμιστές που έχουν σκοτώσει αθώους λευκούς είναι μια κήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρου του ρωσικού λαού.

Μετά από αυτό, κανείς φυσιολογικός Ρώσος δεν θα υποστηρίξει τον Δεξιό Τομέα και ο Yarosh δίνει στον Πούτιν ένα ατού, καθώς ο ρωσικός λαός έχει μια αρνητική στάση προς τους ισλαμιστές τρομοκράτες που έχουν δολοφονήσει δεκάδες χιλιάδες αθώους Ρώσους. Το μίσος κατά του Ισλάμ είναι κάτι που ενώνει τους Ρώσους, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους ή ιδεολογικές τους πεποιθήσεις”.

Η NSI προηγουμένως είχε υποστήριξε τους επαναστάτες της Ουκρανίας και θεώρησε ότι ήταν σωστό να απορρίψει τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Πριν λίγες ημέρες, ο Abe Foxman, (φωτο) πρόεδρος της Anti-Defamation League (ADL) της εβραϊκής οργάνωσης στις ΗΠΑ που έχει σαν σκοπό της την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού», έγραψε στην Huffington Post :

Ο Dmitro Yarosh, ηγέτης του «Δεξιού Τομέα», συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ουκρανία, Reuven El Din (φωτο) και του είπε ότι απορρίπτει τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία και δεν θα τα ανεχθεί. Είπε ότι στόχος τους είναι «μια δημοκρατική Ουκρανία», μια διαφανής κυβέρνηση, η πάταξη της διαφθοράς, καθώς και οι ίσες ευκαιρίες για όλες τις εθνοτικές ομάδες .

Και ο Foxman κατέληξε: Ο Πρωθυπουργός Arseniy Yatsenyuk, μαζί με τον ηγέτη της ‘UDAR’ Vitaliy Klichko, έφερε το ‘Svoboda’ στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης το 2012. Τώρα, αφού το Svoboda ήρθε στην κυβέρνηση, εναπόκειται στον πρωθυπουργό Yatsenyuk να διασφαλίσει ότι ο αντισημιτισμός δεν είναι ανεκτός και οι δημοκρατικοί κανόνες θα τηρούνται. Με την αποστολή αυτού του μηνύματος προς το λαό της Ουκρανίας τώρα, ο πρωθυπουργός θα καθησυχάσει την εβραϊκή κοινότητα και θα δώσει ένα αξιοθαύμαστο παράδειγμα.

Αν οι εθνικιστές της Ουκρανίας ακολουθήσουν την πορεία του Μητροπολίτη Sheptytsky θα είναι ένα σημαντικό τεστ για την δημοκρατική ανάπτυξη της Ουκρανίας και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη χώρα κάθε χρόνο. Αν επιτευχθεί, το μέλλον της εβραϊκής κοινότητας της Ουκρανίας μπορεί να είναι φωτεινό, και όχι ζοφερό.

Η ισραηλινή πρεσβεία στην Ουκρανία κυκλοφόρησε μια δήλωση Τύπου σχετικά με τη συνάντηση :

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ουκρανία, Reuven Din El συναντήθηκε με την ηγεσία του κινήματος «Δεξιός Τομέας», συμπεριλαμβανομένων του επικεφαλής, Dmitry Yarosh.

Οι ηγέτες του κινήματος ενημέρωσαν τον Πρέσβη σχετικά με την θέση τους για το μέλλον της Ουκρανίας και τόνισαν ότι ακολουθούν μια ανεκτική πολιτική για τα εθνικά θέματα.

Ο Dmitry Yarosh τόνισε ότι κάθε ρητορική μίσους, ειδικά ο αντισημιτισμός, δεν είναι μόνο καταδικαστέος από τον «Δεξιό Τομέα», αλλά θα συνεχίσει να τον πολεμά με όλα τα νόμιμα μέσα.

Τα μέρη συμφώνησαν να συστήσουν μια τηλεφωνική γραμμή για την πρόληψη προκλήσεων και τον συντονισμό για τα προβλήματα που θα προκύπτουν.

Οι ηγέτες του κινήματος τόνισαν ότι οποιαδήποτε εκδήλωση σοβινισμού και ξενοφοβίας θα πρέπει να τιμωρείται.

Εβραίοι να υποστηρίζουν ανοιχτά μια «ακραία εθνικιστική, νεοναζιστική» οργάνωση; Να υποθέσουμε ότι ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου