Μια αγιορείτικη προφητεία κυνηγάει τα τελευταία χρόνια τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς και έχει χρησιμοποιηθεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους, προκειμένου να τον πλήξουν.

Από το 2012 μια γνωστή δημοσιογράφος, η Σόνια Κόσκινα, αρχισυντάκτης της μητροπολιτικης έκδοσης του «Left Bank» έγραφε για μια προφητεία Αγιορειτών Πατέρων που κατατρέχει τον Γιανουκόβιτς σύμφωνα με την οποία θα βρει το θάνατο είτε με φυσικό τρόπο είτε με άλλο τρόπο το 2014.

Μάλιστα φέρεται πως ο ίδιος ανησυχεί ιδιαίτερα γι' αυτή την προφητεία και να παίρνει ξεχωριστά μέτρα φύλαξης από μια πολυάριθμη φρουρά, γιατί φοβόταν ότι θα γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Μόνο από το 2002 όταν έγινε πρωθυπουργός και αργότερα το 2010 ως πρόεδρος της Ουκρανίας έχει επισκεφτεί την αθωνική πολιτεία τουλάχιστον τέσσερις φορές. Από το 2009 μάλιστα έφερε στον καρπό ένα μαύρο αγιορείτικο βραχιόλι το οποίο του χάρισαν οι Αγιορείτες.

Η τελευταία του επίσκεψη έγινε τον Αύγουστο του 2012, κατά την επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, με το προεδρικό αεροσκάφος. Ταξίδεψε ανεπισήμως, ενώ συνοδευόταν από μέλη της κυβέρνησης και της διοίκησης, τον πρόεδρο τη Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας, επιχειρηματίες κ.ά.Είχε δεχθεί έντονη κριτική ότι όλα τα έξοδα καλύφθηκαν ιδιωτικά από τους συμμετέχοντες.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου