Ο Ερντογάν, ο γνωστός κουμπάρος και συνδαιτυμόνας αλήστου μνήμης Ελλήνων πρωθυπουργών, υπήρξε πάντοτε λαλίστατος. Ίσως αυτό να είναι και το πρόβλημά του τελικά, καθώς οι διάφορες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του που κυκλοφορούν, υπονομεύουν την πολιτική του υπόσταση.

Στόχος του Ερντογάν υπήρξαν και οι Αλεβίτες της Τουρκίας, όπως αποδεικνύει συνομιλία μεταξύ Ερντογάν και Εργκίν, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος «αποκεφαλίστηκε» λόγω της έντονης οσμής των σκανδάλων που πνίγουν την Τουρκία. Στη συνομιλία αποκαλύπτεται ότι ο πρώην υπουργός πίεζε δικαστές να καταδικάσουν τον καναλάρχη Αϊντίν Ντογκάν, γιατί ήταν Αλεβίτης.

Η αποκάλυψη προκάλεσε κύμα οργής και αγανάκτησης στην αλαουιτική κοινότητα στην Τουρκία, τα μέλη της οποίας δηλώνουν ότι υπόκεινται σε διακρίσεις και παραβιάσεις των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων. Οι Αλεβίτες υποστηρίζουν ότι στην Τουρκία θεωρούνται πολίτες Β’ κατηγορίας. Δεν προσλαμβάνονται στον δημόσιο τομέα, δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν, ελεύθερα τις θρησκευτικές τους τελετές και γενικά υφίστανται καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, αν και αποτελούν το 25% του πληθυσμού της Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ταράφ, η τουρκική κυβέρνηση έχει χωρίσει τους πολίτες τη Τουρκίας σε κατηγορίες. Στο τουρκικό δημόσιο προσλαμβάνονται αποκλειστικά «εθνικά» Τούρκοι, πιστοί σουνίτες μουσουλμάνοι. Χρησιμοποιείται μάλιστα ένας «χρωματικός» κώδικας, βάσει του οποίοι κατατάσσονται οι πολίτες. Οι Αλεβίτες, για παράδειγμα εντάσσονται στον κόκκινο κωδικό, ως επικίνδυνοι.

Οι αποκαλύψεις αυτές έχουν οδηγήσει την αλαουιτική κοινότητα να στραφεί μαζικά κατά του κόμματος του Ερντογάν, το οποίο δηλώνουν, ότι θα καταψηφίσουν.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου