ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!!

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Και άλλες φορές έχουμε γράψει και υπαινιχθεί σε άρθρα μας στην «Ε.Ω.» και αλλού ότι ένας βασικός αποσταθεροποιητικός παράγοντας, που ενδέχεται να αλλοιώσει τη γεωπολιτική μορφή της ευρύτερης περιοχής μας, είναι αυτό που στην απόκρυφη γεωπολιτική θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ως «γεωφυσική διαταραχή». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, με πολύ απλά λόγια, την απρόσμενη και ξαφνική ενεργοποίηση του παράγοντα «φύση» στην αρνητική (καταστροφική) της όψη, που μεταλλάσσει άρδην τα δεδομένα που επικρατούν σε δεδομένη χρονική στιγμή και ανατρέπει τις κυρίαρχες την ίδια στιγμή γεωπολιτικές «σταθερές»!

Έτσι, την ώρα που οι αντίπαλες δυνάμεις ετοιμάζονται, για παράδειγμα, για μία τυχόν συμβατική (πολεμική ή άλλη) αναμέτρηση, έρχεται μία φυσική καταστροφή και αλλάζει εκ θεμελίων τα πάντα: σχέδια και προγραμματισμούς, οράματα και εφιάλτες...

Η παράμετρος αυτή της γεωπολιτικής πραγματικότητας δεν είναι καθόλου άγνωστη στην ιστορική πορεία του ανθρώπινου γένους. Και άλλες, αρκετές, φορές έχει παρατηρηθεί (από αρχαιοτάτων χρόνων) μία φυσική καταστροφή ευρείας κλίμακας να αλλάζει απολύτως τα γεωπολιτικά δεδομένα της στιγμής. Ειδικότερα, εάν ερευνήσουμε σε βάθος την παγκόσμια ιστορία των πολιτισμών (συνεπώς και της πολιτικής), θα δούμε ότι ολόκληρα έθνη και πολιτισμικά οικοδομήματα εξαφανίστηκαν ως τραγικό επακόλουθο της δραματικής ανάμειξης της φύσης στα πράγματα, που οι άνθρωποι καλούν «θεομηνία».

Πιθανώς έτσι να εξαφανίστηκαν πολιτισμοί όπως ο μινωικός και ο μυκηναϊκός, αλλά και εκείνος των Ατλάντων, των Ίνκας, των Μάγια και άλλων λαών της υφηλίου...

Αυτά χονδρικά σε ό,τι αφορά την ιστορική πραγματικότητα. Άλλωστε, και θεωρητικά να το πάρουμε, η γεωλογία (και η προέκτασή της, της γεωφυσικής) παίζει σημαίνοντα ρόλο στη γεωπολιτική επιστήμη. Διότι έχει πολύ μεγάλη σημασία τόσο η γεωμορφολογική πραγματικότητα εκάστης περιοχής, όσο και η γεωλογική της δόμηση, η δομή του εδάφους της και, με δυο λόγια, όλα όσα διαμορφώνουν την έννοια του “landschaft” και του “lebensraum” στην ορολογία αυτής της επιστήμης. Π.χ. η Ελλάδα στερείται βάθους στη βαλκανική ενδοχώρα και έτσι ο «ζωτικός χώρος» της μοιάζει να «πιέζεται» από μία ογκώδη μάζα εχθρικά διακείμενων προς τον ελληνισμό εθνοτήτων από διάφορες διευθύνσεις του ορίζοντα...

Ας έρθουμε όμως τώρα σε ό,τι νεώτερο υπάρχει ως πληροφόρηση από το «μέτωπο» του Αιγαίου και της δικής του γεωμορφολογικής και γεωλογικής πραγματικότητας. Να σημειώσουμε εδώ το πασιφανές, ότι δηλ. η χαοτική εικόνα του αιγαιακού χώρου, με τα χιλιάδες διάσπαρτα νησιά, νησάκια και βραχονησίδες, δείχνει ένα βασικά πράγμα: ότι πρόκειται για άλλοτε χέρσα έκταση (το περίφημο «Αιγαίο βουνό», για το οποίο σχετικό έργο έγραψε και ο αείμνηστος μύστης Ηλίας Τσατσόμοιρος), η οποία καταποντίστηκε στον βυθό της θαλάσσης, έπειτα από απίστευτη φυσική καταστροφή.

Η μυθιστορία των λαών του πλανήτη κατέγραψε το φοβερό αυτό γεγονός, που επήλθε ως συνέπεια της καθίζησης των Δαρδανελίων στενών, ως «κατακλυσμό», δηλ. ως ένα τσουνάμι που ενεργοποιήθηκε από την ξαφνική έκρηξη του ηφαιστείου του κεντρικού Αιγαίου (κάτω από τη σημερινή Θήρα ή Σαντορίνη).

[Πάντως εδώ οφείλουμε, προς χάριν της καλύτερης ενημέρωσης του αναγνώστη και της ιστορικής δικαιοσύνης, να σημειώσουμε ότι στην απόκρυφη γεωπολιτική υπάρχει επίσης η θέση ότι δύο υπήρξαν βασικά οι «κατακλυσμοί» που έλαβαν χώρα στο Αιγαίο: ο πρώτος ήταν εκείνος του Δάρδανου, που συνέβη ακριβώς εξαιτίας της κατάρρευσης των φυσικών τοιχωμάτων προ του Βοσπόρου και υπό την πίεση της Μαύρης Θάλασσας, ενώ ο δεύτερος απετέλεσε ξέχωρο γεγονός, με το αυτοτελές «σκάσιμο» του ηφαιστείου της Θήρας-Σαντορίνης.

Αμφότερα τα δύο αυτά τρομακτικά συμβάντα συνέβαλλαν στο να διαμορφωθεί τελικά ο τωρινός πολυδιασπασμένος χώρος του Αιγαίου πελάγους].

Σήμερα λοιπόν, είναι αλήθεια, ότι ο περιβόητος «Εγκέλαδος» που συνεχίζει να ταρακουνά τον ελλαδικό (και τον τουρκικό) χώρο φαίνεται να βρίσκεται σε κάποιου είδους «διέγερσή» του. Ήδη υπάρχουν γύρω μας προμηνύματα επικείμενης φυσικής καταστροφής! «Ειδικά» δελτία γεωλογικών ινστιτούτων της αλλοδαπής κάνουν σαφέστατα λόγο για πολύ πιθανό σεισμό ακόμα και... 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ελλάδα!!! Επίκεντρο του μεγα-σεισμού αυτό, ποιο άλλο; Το Αιγαίο.

Σημαίνει όμως αυτό άραγε την επανενεργοποίηση του βυθισμένου εδώ και χιλιετίες ηφαιστείου του κεντρικού Αιγαίου; «Κύριος οίδε». Αλλά θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας και μία άλλη παράμετρο της απόκρυφης γεωπολιτικής. Πρόκειται για μια παλιά «προφητεία», η οποία μιλά για ολική αναμόρφωση (μήπως... αυτό που λέμε γεωπολιτική ανάπλαση μέσω «πλαστικής εγχείρησης»;) της περιοχής μας, ως συνέπεια της εκ νέου δραστηριοποίησης αυτού ακριβώς του ηφαιστείου!

Ο θρύλος αυτός της απόκρυφης γεωπολιτικής αναφέρεται στο λεγόμενο «Καζάνι που βράζει», το οποίο πάντοτε μέσω καταστροφής (αίματος και πόνου) «γεννά» ιστορία, με την έννοια ότι εκκινεί τις διάφορες ιστορικές διαδικασίες, οι οποίες και φέρνουν τον πολιτισμό, πάντα όμως διαμέσου καταστρεπτικής «δημιουργίας»... «Καζάνι που βράζει» ασφαλώς είναι το ίδιο το Αιγαίο πέλαγος, όπως εξάλλου το ονομάζουν και οι ίδιες οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών (CIA κτλ.).

Τελικά, μήπως η γεωγραφική εικόνα της περιοχής μας αλλάξει δραματικά, όχι μέσω ενός πολέμου, αλλά... μέσω της έκρηξης του ηφαιστείου του Αρχιπελάγους; Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις καταστροφικές συνέπειες, εφόσον από το τσουνάμι που θα προκληθεί ολόκληρες περιοχές, ακόμα και της ηπειρωτικής Ελλάδας, θα βρεθούν κυριολεκτικά κάτω από τη στάθμη των υδάτων...

Κάτ

ι όμως ξέρουν οι μυστηριακοί κύκλοι που ορίζουν τις τύχες του κόσμου και κινούν τα νήματα από τα παρασκήνια.

Γνωρίζουν και αναμένουν κάτι το συγκλονιστικό: την Ημέρα-Χ που θα αλλάξει εντελώς τις αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα! Και η στιγμή αυτή πλησιάζει...

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου