Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μάλλον έχει αποφασίσει να μας φέρει σε τροχιά σύγκρουσης με τη Μόσχα με βαρύτατες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων μας. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι θέσεις που διατύπωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών η Ελλάδα τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ της συγκρότησης διερευνητικής επιτροπής για τα γεγονότα της Κριμαίας!

Ενώ για τα γεγονότα στη Πλατεία Ανεξαρτησίας και την ανατροπή του νόμιμου προέδρου Βικτόρ Γιανουκόβιτς δεν χρειάζεται διερεύνηση;;;

Επισήμανε πως η ΕΕ προσπαθεί να χειριστεί μια οξύτατη κρίση, με ένα τρόπο που να οδηγεί στην επίλυσή της, χωρίς να διαμορφωθούν συνθήκες ψυχρού πολέμου.

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος διακινδύνευσε, όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, την πρόβλεψη ότι η διπλωματική ένταση δεν θα μετατραπεί σε χρήση στρατιωτικών μέσων.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι έχει συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Λαβρόφ στον οποίο εξέφρασε την πίστη του πως ο διάλογος και η διαβούλευση θα δώσουν λύση.

Σχολιάζοντας τα πολιτικά φρονήματα του νέου Ουκρανού πρωθυπουργού, τα οποία παραπέμπουν σε φασιστικές ιδέες, ο κ. Βενιζέλος έδωσε απόλυτη κάλυψη στον παράνομο ναζιστή πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ λέγοντας πως η μεταβατική κυβέρνηση στην Ουκρανία έχει επιλεγεί από το προϋφιστάμενο κοινοβούλιο της χώρας!!

Δεν αναφέρθηκε όμως στην καταπάτηση, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, της συμφωνίας τριών σημείων για εκεχειρία με τον Β. Γιανουκόβιτς, αλλά ούτε και στις αντισυνταγματικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν!

Συμπλήρωσε, δε, πως τον νέο πρωθυπουργό τον κάλεσε ο κ. Βαν Ρομπάι να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ.

Σε σχέση με το επικείμενο δημοψήφισμα στην Κριμαία, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε πως έγινε ειδική αναφορά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και έχει περιληφθεί ειδική παράγραφος στην οποία αναφέρεται πως βάσει του ουκρανικού Συντάγματος, τα δημοψηφίσματα έχουν τοπικό χαρακτήρα και δεν σχετίζονται με την κυριαρχία της χώρας!

Συνεπώς υποννοεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόσχιση της Κριμαίας!

Για την απειλή της διακοπής από την ΕΕ των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για την απελευθέρωση των θεωρήσεων ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης, η ΕΕ θα λάβει μέτρα για τη διακοπή των συζητήσεων.

Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου κ. Πούτιν, λέγοντας πως οι επίσημες θέσεις της Ρωσίας θα διατυπωθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα ακολουθήσει την κεντρική γραμμή της ΕΕ.

Δηλαδή η Ελλάδα συντάσσεται με τους χαμένους της κρίσης...Πόση δουλοπρέπεια πια;;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου