Η Ρωσία διεμήνυσε πριν λίγο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ότι θεωρεί πως η οικονομική βοήθεια την οποία η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να παράσχει στην Ουκρανία "θα έχει συνέπειες τις οποίες οφείλουν να αναλογιστούν".

Αυτό σημαίναι ότι η Μόσχα θα επιμείνει στην γραμμή μη αναγνώρισης της κυβέρνησης της Ουκρανίας, κάνοντας ανυπόφορη την παραμονή της στην εξουσία.

Γιατί καμία ουκρανική κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει με τέτοιο επίπεδο εχθρότητας από την Μόσχα και αυτό το αντιλαμβάνονται ακόμα και οι πλέον αδαείς.

Όταν εκδίδεται ανακοίνωση για ένα, μάλλον, "μικροποσό" για τα δεδομένα των αναγκών της Ουκρανίας (έτσι ή αλλιώς οι ΗΠΑ απλά ΔΕΝ έχουν χρήματα να διαθέσουν) με τέτοια απειλητική διατύπωση προς τις ΗΠΑ, τότε στο Κίεβο πρέπει να αισθάνονται πολύ άβολα...

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση δανειακών εγγυήσεων ύψους 1 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία, ενώ Αμερικανοί γερουσιαστές καταρτίζουν ένα νομοθέτημα το οποίο —σύμφωνα με πηγές στο Κογκρέσο— έχει ευρύτερο χαρακτήρα κι ενδέχεται να συμπεριλάβει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ επικαλέστηκε μια ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος υποστήριξε πως η χορήγηση βοήθειας στο Κίεβο θα ήταν παράνομη.

"Η χορήγηση χρηματοδότησης σε ένα παράνομο καθεστώς το οποίο κατέλαβε την εξουσία διά της βίας είναι παράνομη και παραβιάζει το πλαίσιο του Αμερικανικού νομικού συστήματος",ανέφερε.

Η ανακοίνωση αυτή είναι πιθανό να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης και να εντείνει το διπλωματικό αδιέξοδο σχετικά με την Ουκρανία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι δεν είχε κάποιο απτό αποτέλεσμα.

"Φυσικά αντιλαμβανόμαστε ότι λαμβανομένων υπόψη των θέσεων της Ουάσινγκτον, είναι απίθανο ότι (η κυβέρνηση ΗΠΑ) θα παραδεχθεί το προφανές", τονίστηκε στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. "Η αμερικανική κυβέρνηση, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να κλείνει τα μάτια μπροστά στην κατίσχυση υπερεθνικιστικών δυνάμεων στο Κίεβο".

"Εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις στις ΗΠΑ οφείλουν να αναλογιστούν τις συνέπειες που θα έχει η άνευ όρων παράδοσή τους σε ριζοσπαστικά στοιχεία με ναζιστικό χρωματισμό στην Ουκρανία και στην χρηματοδότησή τους", προστέθηκε στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου