Σοβαρά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών έχουν ξεσπάσει στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, μετά την ανακοίνωση ότι ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν, το αγόρι που....είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι, απεβίωσε.

Ο Μπερκίν Ελβάν στις 16 Ιουνίου χτυπήθηκε από το μεταλλικό περίβλημα ενός δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των μεγάλων επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών. Από τότε νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Κατέληξε το πρωί. «Για τους φίλους μας: Χάσαμε σήμερα τον Μπερκίν Ελβάν στις 7 το πρωί.

Συλλυπητήρια σε όλους μας» έγραψε η οικογένειά του σε ένα μήνυμα στο Twitter.

Το παιδί ήταν από τα πιο αθώα θύματα, καθώς δεν μετείχε στα επεισόδια και απλώς είχε βγει από το σπίτι του για να αγοράσει ψωμί. Όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου τουλάχιστον 2.000 άτομα, κυρίως φοιτητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής, απέκλεισαν έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να τους διαλύσει. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και στην Κωνσταντινούπολη, όπου πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε έξω από το νοσοκομείο όπου κατέληξε το 15χρονο παιδί.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε οχήματα της αστυνομίας.

Αυτήν την ώρα οργανώνονται συγκεντρώσεις σε κάθε γωνιά της Τουρκίας για τον αδικοχαμένο 15χρονο. Ο Ελβάν έγινε το έκτο θύμα της βίας μετά το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα στα τέλη του Μαΐου εξαιτίας των σχεδίων της κυβέρνησης Ερντογάν να οικοδομήσει στη θέση του πάρκου Γκεζί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Οι διαμαρτυρίες γρήγορα μετατράπηκαν στις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν εδώ και 11 χρόνια, αφότου ανέλαβε την εξουσία.

Ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ ήταν ο πρώτος πολιτικός που αναφέρθηκε δημόσια στο θάνατο του Ελβάν εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του. «Λυπήθηκα στο άκουσμα του θανάτου του Μπερκίν Ελβάν, ήταν απλά ένα παιδί» είπε ο Γκιουλ στους δημοσιογράφους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου