Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Περίεργη δήλωση της τουρκικής ναυτιλιακής εταιρίας για το πλοίο της που εξόκειλε κοντά στη Μύκονο:<<το συμβάν έγινε στα διεθνή ύδατα !

Μια κατ' αρχήν περίεργη δήλωση - χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να είναι ...μπέρδεμα- εξετάζουν αναλυτές ναυτιλιακών θεμάτων σε σχέση με το τουρκικό πλοίο Yusuf Cipnioglu που προσάραξε στην Μύκονο.

Η εφημερίδα Vatan γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες, με τον τίτλο «Το πλοίο βούλιαξε, η ανάκριση τελείωσε, η απόφαση είναι της Ελλάδας», τονίζοντας ότι οι καπετάνιοι του πλοίου, που τελικά βούλιαξε στη Μύκονο χθες, εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο και η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Στη συνέχεια γράφει ότι ο αρμόδιος της Εταιρείας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και Εμπορίου Φουρκάν, κ. Τουντζάι Τσεπνίογλου, έδωσε πληροφορίες αναφορικά με την κατάσταση των δύο ατόμων του πληρώματος και είπε: «Είναι καλή η κατάσταση της υγείας του πληρώματός μας. Όλοι διασώθηκαν. Το θέμα ερευνάται από τις Ελληνικές Αρχές.

Επειδή το συμβάν έγινε στα διεθνή ύδατα, ολοκληρώθηκε η ανάκριση του πληρώματός μας και εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο. Οι δικηγόροι της εταιρείας μας μετέβησαν στον τόπο που έγινε το συμβάν και εξετάζουν το θέμα. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Ο Μουσταφά Γκιουρ και ο Λεβέντ Γιουκσέλ είναι σε καλή κατάσταση».

Το περίεργο είναι βέβαια για ποια ...διεθνή ύδατα μιλά ο εν λόγω εκπρόσωπος όταν το πλοίο πήγε και ..."κουτούλησε" στα βράχια της Μυκόνου! Κρύβετε κάτι πίσω από αυτόν τον ισχυρισμό ή είναι λάθος; Θα δούμε...

Εξάλλου η εφημερίδα Posta αναφέρεται στο πλοίο, Yusuf Cipnioglu, που εξόκειλε στα ανοιχτά της Μυκόνου, και τονίζει ότι 11 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από το Ελληνικό Λιμενικό.

Το πλοίο δεν είχαν εγκαταλείψει αρχικά ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος. Όταν δεν μπόρεσαν να εξασφαλιστούν αποτελέσματα από τις προσπάθειες διάσωσης, το πλοίο βούλιαξε χθες το βράδυ. Ο καπετάνιος και δύο ναυτικοί διασώθηκαν από ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού ναυτικού ( από ελικόπτερο πλοίου των ΗΠΑ που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή).

Πως έγινε η διάσωση- η συμμετοχή των ΗΠΑ

Εμείς να σημειώσουμε εδώ το αμερικανικό ελικόπτερο μετά την ΝΟΤΑΜ από ελληνικής πλευράς, πήρε άδεια από τον σταθμό Μυκόνου για να προσφέρει την βοήθειά του στους 2 Τουρκους που είχαν μείνει στο σκάφος για νομικούς λόγους και αργότερα, όταν ολοκλήρωσε την παροχή βοήθειας επί του πλοίου παρέδωσε τους Τούρκους εν πλω σε ελληνικό ελικόπτερο Super Puma το οποίο και τους μετέφερε στην Μύκονο.

Αρχικά οι Τούρκοι αρνήθηκαν βοήθεια από ελληνικό ελικόπτερο, όπως αρχικά αρνήθηκαν βοήθεια και από τους αμερικανούς. Όταν όμως το πλοίο τους πήρε και άλλα νερά, δέχθηκαν την βοήθεια από τους Αμερικανούς.Νωρίτερα από το ελληνικό Λιμενικό είχαν σωθεί 11 Τουρκοι ναυτικοί.

Στην φωτογραφία το ιατρικό τμήμα του αμφίβιου πλοίου επίθεσης USS Bataan (LHD 5) εξετάζει τους τούρκους ναυτικούς που πήρε από το βυθιζόμενο σκάφος ομάδα έρευνας διάσωσης με ελικόπτερο του Bataan - Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ναυτικό η ομάδα πήρε μέρος στην ερεύνα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παροχή βοήθειας στο τουρκικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Yusuf Cepnioglu που κινδύνευε.

Δυνάμεις του πλοίου - που έχει ελληνικής καταγωγής κυβερνήτη - έκανε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή με Ελληνες πεζοναύτες.

onalert

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου