Πολεμικό Ημερολόγιο - Σχόλιο : Κραυγή πολέμου έρχεται από την Βουλγαρία ;;;

Υπό την απειλή των ρωσικών επάκτιων συστοιχιών των συστημάτων υπερηχητικών cruise πυραύλων P-800 Yakhont ξεκίνησαν το πρωί στη Μαύρη Θάλασσα, οι ασκήσεις-πρόκληση στην Ρωσία των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Truxtun κλάσης Arleigh Burke, με πλήρεις αντιβαλλιστικές δυνατότητες, που έχει τη βάση του στην Ιταλία ηγείται της άσκησης με τη βουλγαρική φρεγάτα Drazki και τρία ρουμανικά πολεμικά πλοία.

Όλα μαζί είναι υπόθεση μιας ομοβροντίας P-800, οι οποίοι με ταχύτητα 2,5 φορές της ταχύτητας του ήχου, σε ύψος μόλις 10 μέτρων επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας μπορούν με ένα πλήγμα να θέσουν εκτός μάχης ακόμα και πλοίο μέγεθος ελικοπτεροφόρου.

Το σύστημα Κ-300P Bastion με τους πυραύλους P-800 Yakhont αγγίζουν τα 300 χιλιόμετρα βεληνεκές και η πυροκεφαλή του έχει βάρος 250 κιλά εκρηκτικού!

Την περασμένη εβδομάδα, το defencenet.gr μετέδωσε πρώτο την είδηση ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Truxtun απέπλευσε από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη με προορισμό της Μαύρη Θάλασσα σε μία κίνηση-ρπόκληση προς την Ρωσία, αφού σκάφη με που συμμετέχουν στην αντιβαλλιστική ασπίδα των ΗΠΑ δεν εισέρχονται, βάσει μιας "άγραφης" συμφωνίας με την Ρωσία, στην Μαύρη Θάλασσα.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ τονίζουν ότι οι ναυτικές ασκήσεις είχαν προγραμματιστεί πριν ξεσπάσει η κρίση στην Ουκρανία και πώς το αντιτορπιλικό θα λάβει μέρος σε γυμνάσια με βουλγαρικές και ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις, τα οποία είχαν προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό.

Μάλιστα,, με νέα ανακοίνωσή τους "έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας στα μέλη του ΝΑΤΟ που διατυπώνουν ανησυχίες για τις προθέσεις της Ρωσίας απέναντι στις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία κοντά στα ουκρανικά σύνορα και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Πολωνίας".

Το βουλγαρικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι οι ασκήσεις άρχισαν με καθυστέρηση μιας ημέρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα ο βούλγαρος υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι μια κοινή ναυτική άσκηση της BLACKSEAFOR, η οποία θα πραγματοποιείτο υπό τη διοίκηση του ουκρανικού Ναυτικού από 28 Μαρτίου έως 15 Απριλίου ακυρώθηκε γιατί απλώς ... δεν υπάρχει πλέον ουκρανικό Ναυτικό, αφού 9 στα 10 πλοία του εντάχθηκαν στις δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμαίας.

Σημειώνεται ότι η BLACKSEAFOR ιδρύθηκε το 2001 από τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ουκρανία για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου