Λευκωσία: Οι τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κύπρου συνεχίζονται και εντείνονται.

Τα τελευταία 24ωρα η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει τη φρεγάτα «Gökçeada» F 494 («Ίμβρος», στα Ελληνικά, πρόκειται για φρεγάτα κλάσης «Oliver Hazard Perry» που δόθηκε το 1999 από τις ΗΠΑ στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό) και δύο υποβρύχια για την προστασία του ερευνητικού σκάφους «Barbaros Hayrettin Pasa», που διεξάγει παρανόμως έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ Κύπρου.

Η Άγκυρα αγνοεί προκλητικά και τις καταγγελίες που έκανε η κυπριακή κυβέρνηση στον ΟΗΕ για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ότι θα διακόψει τις ενδοκυπριακές συνομιλίες εάν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Την ίδια ώρα το αμερικανικό πυρηνικόνητο αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush» μαζί μ' άλλα 15 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ αναμένεται να επιστρέψει ανοικτά της Κύπρου για να συνεχίσει αύριο τις ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας, έχοντας μάλιστα δεσμεύσει και τις ανάλογες περιοχές

Το περίεργο σ΄όλο αυτόν τον συνωστισμό των πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών κοντά στην Κύπρο είναι ότι ένα μεγάλος μέρος των αμερικανικών ασκήσεων διεξάγεται σε περιοχές που είχαν ήδη δεσμευτεί από τη Μόσχα για ρωσικές ναυτικές ασκήσεις με επικεφαλής αεροπλανοφόρου «Admiral Kuznetsov».

Μάλιστα, αύριο Τετάρτη, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν ρωσικές ασκήσεις κι έτσι Αμερικανοί και Ρώσοι θα βρεθούν «αντιμέτωποι» ανοικτά της Κύπρου.

Στο μεταξύ, το αμερικανικό μαχητικό F-18 του αεροπλανοφόρου «USS George H.W. Bush», που παρουσίασε βλάβη ενώ πετούσε δυτικά της Πάφου και προσγειώθηκε στη Βάση Ακρωτηρίου, όπως έγινε γνωστό οι πιλότοι διαπίστωσαν τη βλάβη σε ύψος 35.000 - 40.000 ποδών.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου